Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Mélyen aludni, majd kipihenten ébredni a mindennapokban

Mélyen aludni, majd kipihenten ébredni a mindennapokban

2015. Június 15. 17:40

A pihentető alvás, az éjszakai pihenés minősége bástyázza körbe a mindennapokat, ezektől függ, hogy mennyire lehetünk aktívak nappal. Az eredmenyés munkavégzéshez szükséges koncentráció szempontjából elengedhetetlenek az eredményes pihenés körülményei. A következő innovatív termék a nehezebben alvók számára nyújthat alternatívát, lehetőséget a hosszabb, mélyebb alvásra. 

Fotó: Kickstarter

Az innováció témaköre nem csak a gazdasági szféra szempontjából fontos, hanem az átlagemberek mindennapi életére is kedvező hatással bír. Olyan fejlesztésekről cikkezünk, amelyek eredményesen tesznek hozzá a mindennapokhoz. 

Az alvás témája körül ezer nehezséget lehetne sorakoztatni. Sokan nehezen merülnek álomba a külső körülmények miatt (hangok, fények), míg mások nyugtalanul, kevésbé mélyen alszanak. A háttérokok szintén szerteágaznak, a stressztől kezdve, a kimerültségen át hosszú listát olvashatunk.

A Kokoon fejlhallgatója egy új fejlesztés, amely robbanó sikerrel gyűjtött tőkét közösségi finanszírozás által. A jelenlegi 760 ezer dollár remek statisztikát vázol fel, hogy mekkora igény is van a termékre. Joggal tehetné fel bárki a kérdést: "és mennyire lesz kényelmetlen fejhallgatóval aludni?". A választ a tervező-mérnökök szolgáltatják, képekkel is alátámasztva a projekt oldalán. Kiemelt figyelmet fordítottak a kényelemérzet megteremtésére, amely a termék sikerét alapozhatja meg, hiszen sok rokon produktum a rossz kialakítás miatt bukik el.

Fotó: Kickstarter 

Amit a fejlesztők ígérnek: könnyebb elalvás, jobb, pihentetőbb alvásidő, friss ébredés reggel, s az EEG vizsgálat során gyűjtött információkból nyert alvásmonitorozás. Az EEG, vagyis elektroenkefalográfia az agyi működést, annak élettani hatásait vizsgálja. A Kokoon okosébresztésre is képes, vagyis az EEG során mért adatok alapján akkor ébreszt, amikor a legoptimálásabbnak ítéli meg a felkelés időpontját. A telefonra letölthető applikáció segítségével értesülhetünk a fejhallgató által mért eredményekről, s egyéb kiegészítő lehetőségekkel ismerkedhetünk meg.

Kialakítása révén a Kokoon összecsukható, így praktikus útitárs lehet bármilyen helyzetben.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.