Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Okosbőröndök, amelyekkel könnyebb lesz a reptéri ügyintézés

Okosbőröndök, amelyekkel könnyebb lesz a reptéri ügyintézés

2015. Május 12. 11:47

A jövőben az utasoknak nem kell majd a csomagjaikkal vacakolniuk, hogy időben leadják azokat a reptéri biztonsági kapuknál. Ezt még nehezen tudjuk elképzelni jelen pillanatban, de a jövőben az életünk részét fogja képezni. Addig még csak kibírjuk a hagyományos, megszokott módon.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Hernán Piñera / Illusztráció

A Samsung és a Samsonite közösen olyan bőröndökön kezdett el dolgozni, amelyeket fejlett technológiájuknak köszönhetően, a tulajdonosaiknak nem feltétlenül kell a megfelelő terminálnál leadniuk. Mindössze egy futószalagra helyezni és az integrált elektronika pontosan tudni fogja, hogy melyik járattal szándékozunk utazni a célállomásunk felé.

A jövőben a tulajdonos az okostelefonján pontosan tudni fogja, hogy hol tart a csomagja ellenőrzési procedúrája és a szállítása. Így könnyedén meg lehet keresni az elveszett csomagokat, ami sok bosszúságot okoz a mai napig rendszeresen.

A két cégóriásnak, akik az egész fejlesztés mögött állnak, további terveik vannak az integrált elektronikával kapcsolatban. A bőröndöket érzékelőkkel látják el, ami jelez abban az esetben, ha valami történne velük, illetve ha valaki illetéktelen kinyitná őket. A másik ötlet szerint a kofferre szerelt kis elektromotor segítségével követne minket. Nem kell mindkét kezünket lekötni a nehéz gurulós bőröndökkel - már akinek futja rá - így szabadon előkészíthetjük az utazáshoz a szükséges okmányokat, és senkinek sem kell megszakadnia. Ezt ismét csak a nagyon távoli jövőben tudjuk most elképzelni, de korábban fog eljönni, mint gondolnánk.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.