Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Palackba zárt üzenet helyett, palackra írt eszme - Love Bottle

Palackba zárt üzenet helyett, palackra írt eszme - Love Bottle

2015. Május 09. 10:33

A környezet és az élővizek szennyezése, az újrahasznosítás körüli kérdések, valamint a környezettudatosság már hosszú ideje problémás témakörök világszerte. A legtöbb figyelmeztető szlogen, kampány gyakran feledésbe merül, vagy közhellyé lesz, egyszerűen kikerül a köztudatból. Egy-egy szem elé ültetett eszme azonban sokszor hatékonyabb információnak mutatkozik, s célzottabb közönségelérést eredményez. A Love Bottle környezetbarát palackjai ezzel az ötlettel érkeznek.

Fotó: Kickstarter / Love Bottle /

Fogyasztói társadalomban élünk, termelünk és fogyasztunk, csak, hogy a két végletet vegyük. Például üdítőt iszunk színes műanyag palackból, amely ugyan sok helyütt újrahasznosításra kerül, még sincs kialakult rendszer ennek kezelésére, főleg nem világméretben. Nem kellenek Sherlock Holmes-i képességek ahhoz, hogy bárki belássa, a nagy országok társadalmai arányosan többet fogyasztanak. Azonban egy vezető gazdasági hatalom jóval szélesebb perspektívában tevékenykedik a környezettudatosságot tekintve. Évente 200 milliárd műanyag palack is keletkezhet, melynek jelentős része nem kerül újrahasznosításra. Az óceánokon műanyag palackból összeállt "szigetek" lebegnek, jelentősen szennyezve a vizek tisztaságát, annak élővilágát. 

Egy amerikai Kickstarter kampányban erre hívják fel a figyelmet, közösségi finanszírozás keretein belül. Az üvegpalack könnyen újrahasznosítható, a Love Bottle palackjainak nagy része pedig újrahasznosított üvegből készül. Az üveg három természetes alkotóból épül fel - homokból, mészkőből és nyers szódából. Biztonságos választást jelent a szervezetnek és bolygónknak egyaránt, az egészségre nem jelent veszélyt az üveg természetes felépítése. 

Minna Yoo ötlete alapján a Love Bottle által kommunikálni kívánt pozitív üzenet több részből tevődik össze. Bolygónk védelme minden tekintetben elengedhetetlenül fontos cél, a Love Bottle új kapcsolatba helyezi az egyént és az általa fogyasztott vizet. A víznek köszönhetően van élet a bolygón, az teszi egészségessé a testet. Az üvegeken látható apró kommunikációs üzenetek meglehetősen kreatívak, elgondolkodtatnak, és figyelemfelhívó jelleggel mutatnak rá egy-egy jó irányra. Mint például "Love our forests" - "Szeresd erdeinket", vagyis óvd a környezetet.

Fotó: Kickstarter / Love Bottle / 

A kampányban a gyártási pozitívumokat is felsorakoztatják. Magas minőségű üvegek készülnének, jobb munkhahelyi körülményeket termetnének, a környezetszennyezés bizonyos mértékű megszüntetése a környezetbarát palackok által, több amerikainak munka, s a közösségük által kommunikált üzenetekkel új kapcsolatokat építeni.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.