Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Szombaton elsötétülnek a városok

Szombaton elsötétülnek a városok

2015. Március 27. 12:27

Minden év március utolsó szombatján rendezik meg a Föld Óráját. Ez egy világméretű önkéntes szerveződés, ami megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, és a kormányok figyelmét a túlfogyasztás okozta problémákra. 

Fotó: http://foldoraja.hu/

Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, hogy szombaton kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák az elektromos készülékeket. Tavaly már 162 ország 7000 városa csatlakozott az akcióhoz – derült ki a WWF Magyarország által közzétett sajtóközleményből.

2007-ben tartották meg az első Föld Órája rendezvényt, Magyarországon 2008 óta kapcsolják le március utolsó szombatján a nagyvárosok díszkivilágítását. Ez az akció nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja a bolygónk jövője, hanem hogy tesznek is érte. 2011 óta ez kibővül még egy másik aspektussal is, melynek lényege, hogy környezetvédelmi fogadalmat tegyünk az év többi napjára is.

Fotó: http://foldoraja.hu/

Nem arról szól ez az egész, hogy ebben az egy órában, majd megváltjuk a világot és spórolunk pár percig, hanem fel kell hívnunk a túlzott energiafogyasztásra a figyelmet.

Ingyenes koncerttel ünnepli a Föld óráját a WWF Magyarország. A Bálnában kezdődik a Mary Popkids eggyüttes koncertje 19 órától.

 

Az esemény közösségi oldala itt érhető el. 

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.