Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Telefonos riasztásra is képes a jövő biciklizárja

Telefonos riasztásra is képes a jövő biciklizárja

2015. Május 25. 12:48

Már lehet rendelni a mobillal nyitható okos biciklizárat, amely napenergiával működik. Egy alkalmazással pedig bárkire átruházhatjuk a kerékpár használatát.

Fotó: www.skylock.cc 

A Skylock nem egy hétköznapi biciklizár, hiszen Androidos mobilunkhoz, vagy iPhone-hoz tudjuk csatlakoztatni, ezáltal egyetlen gomb megnyomására van szükségünk, hogy lezárjuk, vagy kinyissuk a lelakatolt kerékpárunkat.

A Skylock Bluetooth kapcsolaton keresztül képes üzenetet küldeni a mobilra, ha bárki hozzáér a kerékpárhoz. Beállítható egy segélyhívószám is, ugyanis a zár ütközése esetén tud értesíteni az esetleges balesetünkről. Utána egy gombnyomással értesíthetjük a mentőket. Ha egy ismerősünk szeretné használni, akkor pár másodperc alatt bárhonnan engedélyezhetjük neki, hogy használhassa a járgányunkat. Egyedül az alkalmazást kell letöltenie telefonjára.

A napelemtől sem kell senkinek sem megijednie, nem fog kioldani magától a lakat, ha egy napon keresztül nem süt ki a nap. Tizenkét óra napsütéssel fél évig lehet használni. Ha rendszeresen használjuk is a kerekpárunkat, akkor elvileg sosem kell tölteni, de ha mégis szükség lenne egy gyors töltésre akkor egy sima USB-csatlakozóval ez megoldható.

Forrás: Skylock 

Az ára sajnos már nem ilyen lenyűgöző. A magyarországi kiszállítással együtt 188 dollár, azaz körülbelül 50 ezer forint. Jelenleg mégcsak előrendelhető, várható megjelenése nyáron lesz.

Ha viszont egy olcsóbb verziót szeretnénk venni, akkor lehetőségünk lesz rá, hiszen nyáron érkezik a Bitlock is. Ez a fajta a mobillal való nyitás és zárás lehetségét adja, de ezzel is lehetőségünk van megosztani barátainkkal a kerékpárunkat. A Bitlock féle zár szállítással együtt 154 dollár (kb. 42 ezer forint) lesz.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.