Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Ügyesen kommunikál BUDDY, a családi robot

Ügyesen kommunikál BUDDY, a családi robot

2015. Július 10. 18:45

Sokan nem értenek egyet a különféle robotizált fejlesztésekkel. Néhányan még azt az elméletet is vallják, hogy egy napon az ember által épített robot saját gondolkodást fejleszt, és túlnövi készítőjét, akár ellene fordítva a mesterséges intelligenciát. Nézzünk egy ellenpéldát! Buddy, a robot már a külleme alapján sem mondható ijesztőnek, sokkal inkább kedvesnek, aranyosnak. És funkcióját tekintve is jó barátja lesz az emberek mindennapjainak, kommunikál, emlékeztet, ébreszt, vagy akár személyi asszisztensként dolgozik.

Fotó: Indiegogo

Sikertörténet építkezik a szemünk előtt. Már jóval túlhaladta a fejlesztésre/gyártásra kitűzött összeget az Indiegogo-projekt, de ez nem is meglepő. Buddy hatalmas médianyilvánosságot kapott, és a fejlesztő mérnökök is gazdagon ellátták a sajtót információkkal, a legtöbb technikai adatot nyilvánosan közölték a robotot illetően. 

Tény, hogy nem emberi külsőt kölcsönöztek a guruló okosságnak, de ez semmit sem von le az értékéből. A derékig érő családi barát arca ad nyomatékot a kommunikációs megnyilvánulásoknak. Buddy értelmezi az emberi arckifejezéseket, s maga is képes örülni vagy éppen szomorkodni. 

Személyi asszisztensként is működtethető, partner a konyhában, illetve emlékezteti a gyerekeket a tanulásra, ily módon nevelő célzattal is működik. S mindemellett többféle szórakoztató funkcióval bír, képes kapcsolódni a közösségi hálózatokhoz, fotók, vidók megosztására.

Fotó: Indiegogo

Detektoros érzékelői segítségével járőr-szolgálatot végez, mialatt a család távol van az otthontól.

A kis robot funkcióit nagyon sokáig lehetne még sorolni, a lenti videó remekül betekintést nyújt a lehetőségei közé. Gyakorlatilag egy, a hétköznapok legtöbb feladatára felkészített intelligenciát látunk, ami remekül működik a gyakorlatban is.

Forrás: Blue Frog Robotics

Akik a Star Wars filmekből ismert R2D2 robotot kedvelték, a Buddy-t is fogják. A robot ára nem a pénztárcakímélő termékek közé sorolandó, ugyanakkor a produktumba fektetett munka megtérül a család szolgálatában.

Szerző: Gyeszát Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.