Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Új megoldással, ötletesen tisztítanák meg a kikötők vizeit

Új megoldással, ötletesen tisztítanák meg a kikötők vizeit

2016. Január 02. 18:31

Andrew Turton és Pete Ceglinski ötlete nem ok nélkül nyerte el az emberek szimpátiáját. Az ausztráliai páros egy olyan megoldással állt elő, ami a kikötők vizeit tarthatja tisztán, felfogva a káros szennyeződéseket, olajat, és az emberek által hátrahagyott szemetet. A projekt nagyon is életképes, 244 ezer dollárt gyűjtött össze eddig közösségi finanszírozással.

Fotó: Flickr / Creative Commons / William Murphy / Illusztráció

A víz védelmének fontosságát hangsúlyozza a média évek óta, s az ehhez hasonló innovatív ötletek segíthetnek a folyamatban. Természetesen a mostani téma sem jelent megoldást a globális szennyezés ellen, de "sok kicsi sokra megy" alapon okos alternatívát nyújt a kikötők megtisztításához. A projektről készült videó meghódította a közösségi portálokat.

A videón remekül látszik a működés folyamata. A vízben elhelyezett szűrő egy, a felszínen üzemeltetett vízpumpa segítségével szívja be a vizet, majd a szemetet felfogva a víz továbbáramlik, s az olajat is kiszűri a rendszer. Ezáltal a másik oldalon már újra a tiszta víz kerül vissza a tengerbe. Nagy előnye az ötletnek, hogy nem jelent veszélyt az élővilágra, az állatok is szabadon élhetnek a készülék mellett, hiszen az a víz felszínéről szívja be a szűrni kívánt anyagokat, szennyeződéseket. A folyamatot az alábbi képpel szemléltetik a fejlesztők.

Kép: Indiegogo / Seabin

Hogy az új ötlet mekkora sikert ér el a gyakorlatban is, ahhoz hosszabb idő szükséges, mindesetre megéri drukkolni a fejlesztőknek.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.