Hirdetés

Főoldal » Mindennapok » Versenyt csinálnak a stoppolásból

Versenyt csinálnak a stoppolásból

2015. Július 03. 14:00

Itt a nyár, a hosszú utazások időszaka, és sokan döntenek úgy, hogy a tömegközledést mellőzve, autó hiányában arra kényszerülnek, hogy stoppal közelítsék meg a várost. Persze akadnak olyanok is, akik a kaland kedvéért választják ezt a módszert. A kalandvágyóknak tökéletes a következő program.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Desmond Kanavagh / Illusztráció

A HungaroHitch szervezésében tartják meg a versenyt 2015. Július 18-19-e között, regisztrálni még egy hétig lehet július 10-ig a verseny honlapján.

Az indítás 18-án reggel hét órakor lesz a Szépjuhászné Büfénél - Budapest II. kerület, Budakeszi út 97, és másnap ide kell visszaérkezni este nyolcig. A versenyben két személyes csapatok jelentkezését várják, és mindkét jelentkezőnek a tizenhatodik életévét be kell töltsék, azonban ha nincs párunk a kalandhoz, akkor írnunk kell a szervezőknek, hogy keressenek nekünk egy párt. Minden csapat kap egy GPS-t, hogy élőben tudják követni a helyzetüket, és nem szabad egyszer sem szétválniuk.

A verseny ideje alatt 22:00 és 4:00 között nem lehet stoppolni, ekkor lehet pihenni kempingekben, vagy ahol éppen szeretnénk biztonságos körülmények között. A szervezők szeretnék, ha minden induló betartaná a KRESZ-t, és ne veszélyeztessék saját biztonságukat, és másokét sem.

A cél pontos helyszínét majd SMS-ben kapják meg az indulók, akik nem érnek be időben a célban, azt még megtehetik 20:30-ig, azután érvénytelennek számít a beérkezés.

A nevezési díj csapatonként 3000 forint. A pontszámítás alapját képezi a tereppontok felkutatása, a helyszínen megtalált válasz helyesen való megválaszolása és bejegyzése a HitchBookba, és még sok más egyéb.

A szervezők összeállítottak egy listát, amiről ha beszerezzük a tételeket, akkor nem érhet meglepetés: Európa autóatlasz, Magyarország autóatlasz, telefon, fényképezőgép, íróeszköz, mérőszalag, esőkabát, elegendő víz - élelem, sátor, hálózsák, polifoam, zseblámpa, pénz.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.