Hirdetés

Főoldal » Sport » "A jövőbe tekintek, de a mának élek" – Hendlein Rolandot kérdeztem

"A jövőbe tekintek, de a mának élek" – Hendlein Rolandot kérdeztem

2015. Április 16. 11:55

A Kaposvári KK csapatkapitányával, Hendlein Rolanddal beszélgettem a terveiről, és hogy miként tudja összeegyeztetni az edzéseket és az általa nyitott kávézó körüli teendőit. A játékost kérdeztem még, hogy milyen érzés volt, amikor beválogatták Európa legjobb negyvennyolc fiatal kosarasa közé, és hogy mivel tudja magát motiválni.

Fotó: Hendlein Roland 

13 évesen kezdtél el kosarazni és 15 éves korodra már benne voltál a korosztályos válogatottban. Szerinted minek köszönheted, hogy ilyen rövid idő alatt ekkora sikert értél el?

 

Legfőképpen a magasságomnak, az alázatnak, és az akaratomnak, de emellett nagyon sokat köszönhetek az akkori edzőimnek, a családomnak és a barataimnak, hogy most itt tarthatok ahol.

 

Milyen poszton játszottál akkoriban? Hogy teltek azok az évek?

 

Talán minden poszton, ahol csak lehetett, de amikor hirtelen megnyúltam, akkor a palánk alatti játékot próbálták rám erőltetni. Szóval igazából minden posztot kipróbáltam, ami a kosárlabdában létezik.

 

2007-ben és 2008-ban is meghívtak a trevisoi Eurocampre, ahová csak a negyvennyolc legjobb huszonkét év alatti játékost hívják meg. Kikkel találkoztál ott? Milyen élményekkel, tapasztalatokkal tértél haza?

 

Rendkívüli élmény. Két év volt mikor meghívtak, és csak pozitív tapasztalattal gazdagodtam, megismerhettem az akkori legjobb korombeli európai játékosokat, játszhattam ellenük. Kipróbálhattam magam Marco Belinelli, Serge Ibaka ellen, és folytathatnám a mai NBA, és top európai bajnokság játékosaival, akikkel együtt játszottam. Nagyszerű élmény volt, leírhatatlan.

Fotó: Hendlein Roland

Szerinted a hazai játékosok közül kinek lehet a legtöbb esélye, hogy bemutatkozzon az NBA-ben?

 

Egy név: Hanga Ádám. (nevet)

 

Sérülések mennyiben hátráltatták a pályafutásodat?

 

Sajnos nagymértékben, volt kettő nagyobb sérülésem is, amivel hosszú időt kényszerültem kihagyni, sajnos ez mindig akkor jött mikor lett volna lehetőségem egy komolyabb csapatban játszani. De nem baj, így kellett lennie. A jövőbe tekintek, de a mának élek! A sérülés egy profi sportoló életében mindig egy nagy törés, amiből fel kell állni és folytatni az útját, amit eltervezett. Nagyon nehéz időszak volt mindkét alkalom, de sikerült mindkétszer visszajönnöm, és most itt vagyok a Kaposvári KK csapatkapitányaként.

 

Ilyen hosszú és sikeres pályafutásnál, hogyan tudod motiválni magad?

 

Ez az életem jelenleg, ez a munkám, és a hobbim egyben. A mindennapjaim, edzések és mérkőzések. Szeretem csinálni, a csapattársaim, a szurkolók, a sikerek, az adrenalin, ami motivál hétről-hétre!

 

Ha befejezed a kosarazást gondolkodsz edzői pályán, vagy akkor száz százalékban a kávézódnak szenteled az életedet?

 

Jelen pillanatban nem érzem, hogy lenne bennem edzősködői ambíció, de az évek során ez lehet, hogy változni fog. Kelleni fog az új impulzus, ha befejezem az aktív pályafutásom, de addig még pár év vissza van reményeim szerint. A kávézó jelen pillanatban egy hobbi, ami nagy álmom volt korábban, szóval még nem tudom, hogy mit hoz a jövő... A lényeg, hogy mindenki érezze jól magát, aki betér hozzánk meginni egy kávét/italt, és pozitiv benyomásokkal, életérzéssel távozzon.

Fotó: Hendlein Roland

Hogyan jött az ötlet, hogy Kaposváron nyitsz egy kávézót? Jut időd az edzések mellett rá?

 

Edzések között van időm mindenre és mint ahogy a mondás is tartja: mindenkinek arra van ideje amire szán és szeretne. Az ötlet már régóta bennem volt, most adódott egy lehetőség és éltem vele. Egy álmomat már megvalósítottam, most jöhet a többi....

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.