Hirdetés

Főoldal » Sport » A kajak-kenu reménysége - interjú Birkás Balázzsal

A kajak-kenu reménysége - interjú Birkás Balázzsal

2015. Június 14. 18:29

A tizennyolc éves sportolónak nem csak a kajakban kell helytállnia, hanem az iskolapadban is, hiszen most szerzi meg az érettségijét. Az interjúban megkérdeztem, hogy hogyan "fertőzte" meg ez a sport, majd a jövőbeni terveiről is faggattam.

Fotó: Birkás Balázs 

Hogyan ismerkedtél meg ezzel a sporttal?

 

Nos, a 2006-os felnőtt szegedi világbajnokság sikerei indították el bennem, illetve nővéremben a gondolatot, hogy kajakozzak, mivel akkor nagyon jól szerepeltek a magyarok szinte minden számban. Ezután a testvérem levitt a vízitelepre (Szegedi Vízisport Egyesület), ahol elkezdődött az egész pályafutásom. A kajak előtt semmit sem sportoltam, ez az első és valószínűleg az utolsó sport is, amit életemben fogok csinálni, mert ez az egyik legjobb dolog a világon.

 

Milyen távokon szoktál indulni?

 

Az elmúlt két évben 200 méteren indultam az itthoni válogatókon és nemzetközi versenyeken, de nagyon közel áll hozzám az 500 méter is. Adottságaimhoz ez a két szám illik a legjobban.

 

Egy edzés mennyiben más, ha épp egy rövidebb, vagy hosszabb távra készülsz?

 

Sokban különbözik, leginkább edzés típusban más, mennyiségre ugyanannyit eddzünk, mint akik hosszabb távra készülnek. Minden edzés nehéz és mindet 100%-on kell megcsinálni, hogy elérhessük a célunkat.

Fotó: Birkás Balázs 

Mikről kellett lemondanod, hogy elérd az eddigi eredményeidet?

 

Nehéz lenne felsorolni mindet, de összefoglalva majdnem mindenről, amit az ember a szabadidejében csinál. De ezt egyáltalán nem bánom, mert jó érzés volt, hogy ezzel tölthettem el az időmet. Ahogy elkezdtem egyre jobban foglalkozni a sporttal, úgy egyre jobban meg is tetszett az egész, és itt is ragadtam. (nevet)

 

Megbántál bármit is a sporttal kapcsolatban?

 

Van egy pár dolog, de ezek inkább személyesek. Így utólag biztos, hogy máshogy csinálnám. Azonban sportolóként sok tapasztalt és sok mindent megélt emberekkel találkoztam, akik rengeteg hasznos tanáccsal láttak el, amik az egész életemet végigkísérik.

Fotó: Birkás Balázs 

Egy esetleges gyengébben sikerült verseny után, mivel tud magad újra formába hozni?

 

Még több edzéssel. Az egyik legjobb módszer. (nevet) Viccet félre téve, amikor valami nem úgy sikerül, ahogy szeretném, akkor csak arra koncentrálok, hogy mit hibáztam, mit kell máshogy csinálni, hogy legközelebb tökéletes legyen. Nem szeretek töprengeni a múlton, csak a cél lebeg előttem.

 

Milyen versenyre készülsz?

 

Jelen pillanatban az I. Felnőtt válogatóra. Ez június első hétvégéjén lesz. Azonban az én fő versenyem csak júliusban lesz. Akkor lesz az U23-as világbajnokságra a válogatóverseny, amin szeretném kvalifikálni magam a világbajnokságra.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.