Hirdetés

Főoldal » Sport » A Lords of Gravity gyakran meghívott vendég az NBA-ben – interjú

A Lords of Gravity gyakran meghívott vendég az NBA-ben – interjú

2015. Május 06. 11:16

A Lords of Gravity akrobatikus kosárlabdacsapatot szinte a világ minden pontján ismerik. A kitartás és a megerőltető edzések a motiváló sikertörténetek közé emelték a csapatot. Azt senki sem vitathatja el tőlük, hogy tudnak valamit a srácok, hiszen egyszerre sport és szórakoztató előadás az, amit a közönség elé hoznak.

Fotó: Lords of Gravity 

Mikor alakult a csapat?

 

A csapat 2012-ben alakult A Testnevelési Egyetemen. Néhányan mai napig az egyetem hallgatói vagyunk.

 

Hányan vagytok összesen?

 

Öt főből állt a csapat, de idén márciusban egy emberünk kiválásával kevesebben lettünk. Jelenleg két fiatal tornász beépítésén dolgozunk. Emellett Szegeden utánpótlás csapatunk is van, ahol 13 fiatal sportol.

 

Kosarazik valaki tőletek profi szinten?

 

Csapatunkból senki sem kosárlabdázik profi szinten. Ez a sportág leginkább az akrobatikára épül, nagyon kis része a kosárlabda. Magasan képzett tornászokból áll a csapat, akik megtanulták kezelni a labdát is. Egyikünk, Goy Benjámin hobbi szinten kosárlabdázik is, de a Lords of Gravity mellett nem sok ideje lenne lejárni kosárlabda edzésekre.

Forrás: Lords of Gravity

A tornász múlt az előírás, vagy csak jó, ha tudjátok hogyan kell szaltózni?

 

Felnőtt csapatunkba kizárólag profi tornász nyerhet felvételt, utánpótlás csapatunkba pedig minél fiatalabb gyermekeket szeretünk felvenni, mert ők még taníthatók. Ehhez a sporthoz elengedhetetlen a profizmus, nagyon sérülésveszélyes. Egy rossz mozdulat bénuláshoz, sőt halálhoz is vezethet, erre volt is példa, csapatvezetőnk, Borlay Csanád 2012-ben egy rosszul sikerül mozdulat miatt a szivacs mellé esett fejjel és két csigolyája eltört. Óriási csoda, hogy életben maradt és még nagyobb csoda, hogy azóta is a csapat vezetője és remek formában van.

 

Volt még komolyabb sérülése valakinek közületek?

 

Az apróbb sérülések aránylag gyakoriak, boka, térd, szalagok gyakran sérülnek kisebb mértékben. Elég egy rossz lépés… Legnagyobb sérülése Csanádnak volt 2012-ben Romániában.

 

Mi volt eddig a legnagyobb fellépésetek?

 

Sok magas színvonalú fellépésünk volt már, FIBA Európa Bajnokságtól kezdve NBA mérkőzésekig. Talán a legnagyobb dolog az, hogy az NBA minden évben visszahív minket valamilyen eseményére. Ez azt jelenti, hogy jól csináljuk, amit csinálunk. Az igazán nagy fellépések azonban ebben az évben következnek, érdemes figyelni social media oldalainkat. (nevet) 

Fotó: Lords of Gravity 

Vannak olyan elemek, amiket csak ti alkalmaztok, ami szinte már védjeggyé vált?

 

Akrobatikában kevesen tudnak minket követni a világon. Elég megnézni Devin Graham rólunk készített klippjét, és kiderül, mennyire más, ahogy a Lords of Gravity tagjai csinálnak egy-egy mozdulatot. A legnagyobb lassításnál is látszik, hogy szinte minden mozgásunk teljesen szabályos. Legtöbben a Backflip off the backboard dunkot ismerik a világon, az napokon belül elterjedt, mert leadta az amerikai reggeli híradó, de rengeteg más mozdulat is van, amit tőlünk próbálnak ellesni a többiek.

 

Hogyan kell elképzelni nálatok egy edzést?

 

Jelenleg heti négy alkalommal van közös edzésünk két órában, de emellett mindenki edz minden nap saját maga is: vagy workout, vagy torna, vagy kondi formájában. A közös edzéseken gyakoroljuk a meglévő figuráinkat, és szinte mindig találunk ki újakat, amiket azonnal ki is próbálunk. Legtöbb ilyet a VINE oldalunkra teszünk fel, érdemes követni.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.