Hirdetés

Főoldal » Sport » A volán mögött Papp Arnold

A volán mögött Papp Arnold

2015. Június 10. 10:26

Papp Arnoldnak mondhatni a vérében van a vezetés, de nem csak a vezetés, hanem a szerelés is. Gondolom nem sokan mondhatják el magukról, hogy ők építették azt az autót, amivel éppen versenyeznek. Sok sikert kívánunk neked a versenyeidre a szerkesztőség nevében!

Fotó: Papp Arnold 

Bemutatkoznál pár mondatban?

 

Papp Arnold vagyok, 24 éves végzős járműmérnök hallgató. Már gyerekkorom óta a benzingőzben nőttem fel édesapám révén, aki Lada Nivával versenyzett a 90-es évek elején. Szóval már kiskorom óta tudom, hogy mi az, ami érdekel. Középiskolában is autószerelőnek tanultam, most pedig lassan végzek mint járműgépész. Jó dolog érteni, amivel versenyzem. Tudni, hogyan lehet egy autót beállítani, megépíteni és vezetni. A saját autómat, ezért nagyrészt én építem, sok dolog át van rajta alakítva, amiről úgy gondolom, jobbá teszi majd. Jelenleg, ahogy az anyagiak engedik, lassan építjük a Kasza Motorsport segítségével.

 

Mikor kezdted a vezetést?

 

2000-ben kezdtem gokartozni, amit két évig volt lehetőségem művelni. Nagyon jó alapot adott és szerencsésnek mondhatom magam, hogy ez megadatott akkor nekem. Jogosítványom 2008 óta van, azóta közlekedek is forgalomban. 

 

Jelenleg milyen versenyeken indulsz?

 

Ez egy nehéz kérdés. Minden versenyágat egy új kihívásnak tartok. Ahol lehetőséget kapunk, minden szakág, mindenféle autó érdekel, a lényeg, hogy négy kerék és egy kormány legyen benne. Tavaly volt szerencsém egy évet Formulaautóval versenyezni, örök emlék, nagyon sokat tanultam. Idén eddig egy versenyen sikerült menni a Szombathely Rallye-n az Országos Rally Bajnokságban előfutójaként. A rally egy új kihívás számomra, nagyon kell még tanulnom, ugyanakkor nagyon élveztem, hogy minden adott másodpercben más és más körülményeket kell megoldani. Végig mentünk hibamentesen, ez volt a legfontosabb kitűzött cél. Reméljük idén még kapunk lehetőséget bizonyítani rally versenyen. Álom és idei célok között a Historic EB, Mecsek Rallye szerepel, ott mindenképp szeretnénk majd indulni egy szép VFTS-el a nézőknek.

Fotó: Hajóka Photo / Papp Arnold / 

Különböző borítású utak más vezetési stílust igényelnek? Van kedvenced?

 

Aszfalton mentem eddig világ életemben, a murva idén egy új kihívás volt számomra. Nagyon jó érzés volt menni murván, de azon a talajon nagyon-nagyon sokat kell még tanulni. Nagyon messze voltunk még a gyorstól, nehéz elhinni, hogy elfordul. Én talán aszfalton jobban szeretek menni, de ez még változhat. 

 

Közúton milyen járgányt hajtasz?

 

Alapvetően tömegközlekedéssel járok, vagy biciklivel. Saját autóm utcán eddig nem volt, januárban sikerült szerezni olcsón egy 1972-es Lada 2101-est. Ha autóval közlekedek, akkor azzal „száguldozom” a városban. Nagy élmény. 


Fotó: Sári Péter / Papp Arnold /

Van olyan hazai helyszín, ami örökre emlékezetes marad számodra?

 

Életem első Szilveszter Rally-ja még 2013-ban. Az volt az a verseny, ahol egy álmom teljesült és nagyközönség előtt sikerült szépen, hibamentesen autózni és célba érni. Óriási küzdelem előzte meg, hogy ott lehessünk, de végül egy sikersztori lett a vége. Azt sosem fogom elfelejteni.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.