Hirdetés

Főoldal » Sport » Az NFL-ről szakszerűen – Fűzővel kifelé! blog

Az NFL-ről szakszerűen – Fűzővel kifelé! blog

2015. Május 18. 13:14

A blog főszerkesztőjével, Katona Dániellel beszélgettem az NFL-ről, ami hazánkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az írásaikban mindenki megtalálja, hogy milyen szinten követi a sportot, egészen a kezdők is nyugodtan olvashatják, nem kell majd minden mondatot kiszótárazniuk.

Fotó: http://goingdeep.reblog.hu/

Hogyan ismerkedtél meg az amerikai focival?

 

Én személy szerint a sporttv-s közvetítések segítségével, ahogy a legtöbben hazánkban. Eleinte, mint kezdő nézőnek, kielégítette az igényeimet, de ez nem tartott sokáig, ahogy kezdett egyre jobban érdekelni a sport, annál inkább szoktam át angol streamekre, majd a 2013-as szezon óta az NFL GamePassre, ami ugyan már fizetős, de remek szolgáltatást nyújt meccsnézés és amerikai focival foglalkozó műsorok tekintetében. Ezen kívül természetesen az internet világa végeláthatatlan tárházzal rendelkezik írott anyagokból.

 

Honnan jött a Fűzővel kifelé! ötlete? 

 

A múlt évtized végén pont nem volt komoly működő NFL-blog magyar nyelven, a Még 1 yard éppen szünetelt, és nekik egyébként sem a profi foci volt a fő profiljuk. Viszont a téma érdekessége és kimeríthetetlensége miatt mindenképpen megkövetelt egy szórakoztató, de azért valamennyire szakmai blogot, ráadásul az amerikai foci folyamatosan növekvő hazai népszerűsége miatt az igény is vitán felül megvolt. A Népsport blogcsoport létrehozása 2010 őszén a lehető legtökéletesebb alkalom volt a Fűzővel kifelé! beindítására, és akkor néhány NFL-lel korábban már foglalkozó újságíró/blogger, nagyrészt maguk is játékosok, elkezdték csinálni, és imádták. Mivel mindenki szórakozásként tekint és tekintett rá, a stáb azóta szükségszerűen teljesen kicserélődött, de a blog most már lassan öt éve halad előre, termeli a yardokat. A név kézenfekvő módon adta magát (akik esetleg nem látták az Ace Venturát, azoknak kötelező), de azért fontos megjegyezni, hogy hamarabb elindult, mint a Fox Sports blogja, a Laces Out. A népsportos "szakítás" után nevet kellett váltani, így jött létre hosszas ötletelés eredményeként a Going Deep elnevezés, előtagként meghagyva az FK!-t.

 

Mennyiben tudtok más igényeket kiszolgálni, mint a többi hasonló témájú oldal?

 

Legfőképpen teljes napra-, pontosabban percre-készségünkkel, amit jelenleg a facebook oldalunkon élünk ki és osztunk meg a népes és folyamatosan növekvő lájkoló bázisunkkal. A blogon jelenleg a hosszabb elemzések kapnak helyet, beharangozók, összefoglalók, a hét legjobb jelenetei, erősorrendek, a tippverseny és természetesen bármilyen aktuális vagy épp érdekes téma, ami feszegeti az agytekervényeinket. A jelenleg szó kiemelése feltűnhet, folyamatban van egy komolyabb projektünk, erről kicsit bővebben később. Ezen felül immár a harmadik teljes szezonunkra készülünk a Kandalló Kézműves Pubban, ahol minden NFL-vasárnap szervezünk közös meccsnézést este 19 órától egészen a 22.25-ös találkozók végéig két szinten, kiváló hamburgerekkel és sörremekekkel, illetve természetesen remek hangulattal, a meccseket GamePassról fullHD-ben közvetítve.  

Fotó: http://goingdeep.reblog.hu/

Hányan dolgoztok az oldal napi szintű frissítésén?

 

Nehéz ezt pontosan megmondani, hiszen mivel teljesen önkéntes dologról van szó, így óhatatlanul előfordulnak olyan esetek, amikor valaki akár hosszabb időre is kidől a sorban egyéb teendői miatt. Épp a héten bővültünk két szerkesztővel is (illetve március közepén is érkezett egy új tag), így most azt mondanám, hogy aktívan heten vagyunk. Ezen felül vannak még páran, akiknek idejük nem engedi az aktív blogolást, de azért az aktuális történéseket kibeszéljük velük. A bővüléssel így viszonylag kényelmes is lett a dolgunk, az utóbbi időben éreztük, hogy kezd sok lenni, úgy pedig nem lehet maximális teljesítménnyel és tökéletes minőségben csinálni. 

 

Mindenkinek vannak csapatai, akikről írnia kell, vagy a csoportok szerint osztjátok fel?

 

Nincsenek külön leosztva a csapatok vagy a csoportok, igazából mindenki követ minden csapatot. Természetesen mindenki szurkol valakinek, így a kedvencekről szóló írásokat nagyrészt az adott szerkesztő írja meg, de itt is jól esik néha a változatosság. Jelenleg épp a draft-értékelő sorozatunk folyik, minden nap egy csapat teljesítményét értékeljük, ezt pedig felosztottuk, hogy csoportok szerint hogyan haladunk és akkor rá lehetett rabolni a srácoknak, hogy ki, mikor, melyik alakulatot értékelné. Szezon közben vannak állandó rovataink, ezeket augusztusban felosztjuk egymás között, így mindenkinek megvan a heti feladata.

Fotó: http://goingdeep.reblog.hu/

Más sportokat is szoktatok szabadidőtökben nézni, vagy csak az NFL-re fókuszáltok?

 

Én gurulós focin nőttem fel, de ma már csak a főbb eseményeket, EB-t, VB-t, BL végjátékot követek és néhanapján megnézek egy-egy Arsenal meccset. Van szerkesztő, aki NBA-t, van aki NHL-t néz, természetesen a "soccer"-t követik többen is közülünk valamilyen szinten. Nálam személy szerint látható volt egy folyamatos NFL felé tendálás, egyre jobban átfordult a figyelmem az európai fociról az amerikai változatra.

 

Terveztek valamilyen változtatást, vagy esetleg bővítést?

 

Tavaly volt a mobilapplikáció ötletünk, ami androidon elég jól ment, az Apple-nél azonban jogi akadályokba ütközött, így idén kitaláltunk egy új projektet, aminek a megvalósítása folyamatban van és reméljük minél előbb készen lesz. A konstrukcióról nem szeretnék előre sokat elárulni, a lényege, hogy friss híreket fogunk szolgáltatni töménytelen mennyiségben a Facebooknál kicsit hosszabb, "hivatalosabb" formában.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.