Hirdetés

Főoldal » Sport » Célkeresztben a szabadidősport - Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja

Célkeresztben a szabadidősport - Szépkorúak Testébresztő Fesztiválja

2015. Június 04. 17:28

Nem csak a húszévesekre gondol a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) a szabadidősportos programok tekintetében: június 10-én rendezi meg a Szépkorúak Testébresztő Fesztiválját Cegléden.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Maxwell GS / Illusztráció 

Az ingyenes eseményre az MSZSZ a korábbi tapasztalatok alapján több száz mozogni vágyó nyugdíjast vár délelőtt 10 órától a Gál József Sportcsarnokba és a mellette lévő Gubody parkba – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Szabadidősport Szövetség.

A szervezők információi szerint hazánkban alig akad olyan sportrendezvény, amely kifejezetten az idősebbeket célozná meg, országos pedig egyáltalán nincs. Ezt az űrt igyekszik betölteni a szépkorúak sportfesztiválja. A cél, hogy a „régebb óta fiataloknak” segítsenek fiatalságuk megőrzésében, életminőségük javításában.

A nyugdíjas igazolvánnyal rendelkező, vállalkozó kedvű résztvevőket 5 korcsoportban 50 sportos, de biztosan nem teljesíthetetlen próba várja. A mozgásformák kipróbálása mellett különböző szűrővizsgálatokon is részt vehetnek a jelenlévők. A tavalyi kezdeményezés sikerét folytatva az aktivitások után, termálvizes fürdőzési lehetőséggel is kedveskednek a szervezők.

Az utóbbi években egyre inkább megmutatkozik az a tendencia, hogy a fiatalok által diktált testépítő-láz korosztályai minél inkább szélesednek. Számtalan videó kering a közösségi oldalakon, ahol nyugdíjasok mutatnak be példaszerű testmozgató gyakorlatokat. Nem véletlen, hogy ezek a képsorok sok esetben több milliós megtekintéssel futnak, hiszen a háttérben rejtőző jó irány, követendő példává növi ki magát. Mindehhez a média, a marketing, a közösségi oldalak térnyerése is hozzátesz. Példa erre az idősebb hollywoodi hírességek által képviselt életforma is, gondoljunk csak Arnold Schwarzenegger, vagy éppen Sylvester Stallone edzésvideóira.

Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. június 3.

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.