Hirdetés

Főoldal » Sport » "Célok nélkül nehéz haladni" - Schönekker Lászlóval beszélgettem

"Célok nélkül nehéz haladni" - Schönekker Lászlóval beszélgettem

2015. Július 13. 15:54

Schönekker László nagyon szép eredményekkel rendelkezik: Fitness Forma Magyar bajnok, Fitness Forma összetett Magyar bajnok. A testépítés előtt is komoly sportmúlttal rendelkezett már, így volt valamilyen kiindulási alapja a későbbiekre. A motivációjáról is kérdeztem, hogy miként őrzi meg a lelkesedését.

Fotó: Schönekker László

Mióta foglalkozol élsporttal? Volt valamilyen sportmúltad?

 

Nagyjából 12 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a súlyzók világával. Előtte kajakoztam, úsztam, kosárlabdáztam és a kézilabda is szerepet kapott az életemben.

 

Kitűztél valamilyen célt a kezdetekben? Mikor tudtad elérni azt?

 

Természetesen célok nélkül nehéz haladni. Igen, voltak és vannak jelenleg is. Fontos, hogy legyen rövid és hosszútávú célod is, mivel szükség van az útra /hosszú/, illetve a kisebb sikerélményekre /rövid/ is az addigi utazás és küzdelmek folyamán.

 

Hogy néz ki egy átlagos napod?

 

Reggelente korán kelek és máris indulok az edzőterembe. Szinte késő délutánig ott vagyok, hiszen a barátaim zöme is jelenését teszi a nap folyamán. Délután azonban indulok haza, ahol cikkeket és szaktanácsokat írok, valamint igyekszem válaszolni a kapott leveleimre is. Az este pedig már a filmek és a könyvek világába csalogat, én pedig engedek a csábításnak.

Fotó: Schönekker László 

Személyi edzőként hogyan szoktad motiválni a hozzád fordulókat?

 

Elsősorban igyekszem megismerni őket, valamint az okot, amiért az edzőtermet választották. Ha ezzel megvagyok, utána a gyenge pontokat fejlesztem és az erősségeiket folyamatosan kihangsúlyozom. Ez pedig magabiztosságot és vágyat ébreszt bennük a folyamatos javulásra. Szeretek emberekkel dolgozni, hálás feladat.

 

Ez a módszer működik nálad is?

 

Magammal szemben sokkal radikálisabb vagyok, de 20 év sportmúlttal már muszáj is.

Fotó: Schönekker László 

Az interneten nagyon sok helyen lehet találni rémvideókat, hogy kifordul egy térd guggolás közben. El lehet ezt kerülni valahogyan?

 

Természetesen. Szakszerű végrehajtás és ehhez pedig egy jó tanár kell. Ha ismered az alapokat, utána már egyedül is teljes biztonságban fejlesztheted az erődet és formálhatod a testedet.

 

Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

 

Arra, hogy a mi kis országunkban, az edzőtermekben, a boltokban és egyre több helyen jönnek oda hozzám emberek és köszönik meg a motivációt, amit az írásaim és tanácsaim nyújtanak számukra.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.