Hirdetés

Főoldal » Sport » Díjazzák a legjobb nem olimpiai sportolókat

Díjazzák a legjobb nem olimpiai sportolókat

2016. Február 05. 19:15

Jövő kedden jutalmazzák a nem olimpiai sportágak 2015-ben legjobban szerepelt versenyzőit. Az évértékelőt a MOB-on belül működő Nem Olimpia Sportágak Szakmai Tagozata kezdeményezte. Az eseményen jelen lesz Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Szabó Bence főtitkár és Fábián László sportigazgató, az EMMI-t pedig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár képviseli – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Usodetisa / Illusztráció

A tagozathoz tartozó 45 szövetség – a biliárdtól a vízisíig – legjobb férfi és női sportolói, valamint csapatai részesülnek elismerésben: legalábbis, akik tavaly minimum világ- vagy Európa-bajnoki érmet nyertek. Amely sportágban többen is büszkélkedhetnek ilyen eredménnyel, ott az adott szakszövetség választotta ki a legkimagaslóbb teljesítményeket. Összességében így 22 sportágban 35 díjat osztanak szét.

Az ünnepségen első ízben adják át a Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat, amelyet a tagozat az egy éve elhunyt korábbi vezetője emlékére alapított. Ez azt a sportvezetőt illeti majd, aki a nem olimpiai sportágak területén 2015-ben kiemelkedőt nyújtott.

„Így kívánunk adózni Richárd emlékének, és egyben szeretnénk megtisztelni azokat a sportvezetőket, akik a nehezebb körülmények között is képesek arra, hogy sportágukban a magyarokat világszintű eredményekhez segítsék, hogy világversenyt hozzanak hazánkba és más sportdiplomáciai sikereket tudjanak felmutatni” – mondta a díj kapcsán Dr. Mészáros János MOB-alelnök.

A nem olimpiai tagozat első embere az eseményről úgy nyilatkozott: nekik az a dolguk, hogy észrevegyék, ha a sportágaik jól teljesítettek, és ezért elismerést érdemelnek.

„Az évértékelő ünnepséggel arra is szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a nem olimpiai sportágakban sok tízezren sportolnak, és bizony itt is nagyon komoly eredmények születnek, amelyek ugyanúgy öregbítik hazánk hírnevét.”

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2016. február 5.

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.