Hirdetés

Főoldal » Sport » Eddig 152 esemény Magyarországon októberben a gyalogló világnap keretében

Eddig 152 esemény Magyarországon októberben a gyalogló világnap keretében

2016. Október 26. 21:11

Eddig 152 eseményt rendeztek meg országszerte a gyalogló világnap keretében, amely Magyarországon egész októberre kiterjed.

A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) közleménye szerint a hónap végéig további gyalogos megmozdulások várhatók a világszerte népszerű kezdeményezés keretében. Az ehhez kapcsolódó rendezvények célja, hogy felhívják a gyaloglás fontosságára a figyelmet. A szervezők mindenkit bátorítanak a részvételre, mondván, a gyaloglás nem megerőltető az ízületeknek, edzettséget sem igényel és bármely életkorban elkezdhető.

Salga Péter, az MSZSZ főtitkára a kommüniké szerint elmondta, a hangsúly azon van, hogy ez az esemény csak pozitív érzéseket keltsen az emberekben a gyaloglással kapcsolatban, és persze azon is, hogy ne csak ebben a hónapban, hanem az év más napjain is minél többet gyalogoljanak az emberek.

A világnap 26 éve indult útjára, s az elmúlt években a világ 60 országában több mint 10 millióan kirándultak, sétáltak ehhez kapcsolódva. A közlemény alapján tavaly a szövetség tagszervezetei mellett nyugdíjas csoportok, iskolák, nordic walking instruktorok és egyéb sportegyesületek vállalták, hogy túrát szerveznek a rendezvény keretében. Ebből 174 iskolai rendezvény volt. A lelkes túrázók több mint 150 ezer kilométert tettek meg októberben a világnapi túrák alkalmával.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.