Hirdetés

Főoldal » Sport » Fontos lesz a turizmus szempontjából a jubileumi Formula 1 Magyar Nagydíj

Fontos lesz a turizmus szempontjából a jubileumi Formula 1 Magyar Nagydíj

2015. Július 24. 13:29

A rangos esemény nem csak a sport szemszögéből lesz fontos, hiszen az ország turisztikai értékét is nagyban emelheti a közvetítési idő. A Magyar Turizumus Zrt. kampánycsomagot kínált a Hungaroring Sport Zrt. számára, amely együttműködés eredménye lesz például az is, hogy az MT Zrt. logóját láthatja több száz millió Formula 1 néző a televíziók képernyőjén keresztül. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / ph-stop / Illusztráció 

Több száz millióan láthatják a Magyar Turizmus Zrt. országlogóját július 24-től 26-ig a jubileumi, 30. Pirelli Magyar Nagydíjon. A Magyar Turizmus Zrt. igyekszik minél több bel- és külföldi utazót csábítani a Hungaroringre és Magyarországra. A futamot nagy érdeklődés kíséri világszerte, így nemcsak jelentős bevételi forrást biztosít a turisztikai szakma számára, hanem igen komoly országmarketing-értéket is képvisel – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az MT Zrt.

Az autóverseny rendkívüli népszerűségét és a rá irányuló nemzetközi figyelmet kihasználandó Magyarország mint turisztikai célpont idén is megjelenik a pályán a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében. A társaság több mint tíz éve működteti információs pontját a Formula 1TM Magyar Nagydíj ideje alatt. Központi helyen, a Super Gold tribünön működő irodában tájékoztatják a közönséget a versenyről és Magyarország turisztikai kínálatáról. Az érdeklődők információs kiadványokat vihetnek magukkal, amelyek újabb magyarországi utazásra, vagy tartózkodásuk meghosszabbítására ösztönzik őket.

A szervezet idén külön kampánycsomagot kínált a Hungaroring Sport Zrt. számára, amelynek keretében július 26-ig hangsúlyosan megjelenik az MT Zrt. online felületein, Facebook oldalán, blogjain és honlapjain. A turisztikai marketingszervezet biztosította a Hungaroring által kiadott Guide Book turisztikai tartalmát, továbbá átadta a rangos díjakat elnyert „Think Hungary – more than expected” imázsfilm felhasználási jogát a rendezvény idejére. Mindezeken kívül, a pálya jól látható kanyarjában elhelyezik az MT Zrt. országlogóját is, amelyet több száz millióan láthatnak a közvetítések során.

A külföldiek érdeklődésének felkeltésére az MT Zrt. a képviseleti honlapok mellett a www.gotohungary.com központi oldalán, Facebook oldalain, hírleveleiben és közleményeiben is felhívja a figyelmet a Magyar Nagydíjra. Kiemelt promóciós aktivitás zajlik például Ausztriában, amely remélhetőleg még az utolsó hetekben is sok potenciális sportrajongó turistát győzött meg arról, hogy pihenés céljából is felkeressék Magyarországot. Az elmúlt év júliusában 120 ezer osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, amely közül – az MT Zrt. bécsi irodájának kalkulációja szerint – minden tízedik közvetve a Forma 1-es futamhoz kötődött.

A nemzetközi vonzerővel bíró nagy sportesemények „kiegészítő termékként” is megjelennek a nemzetközi kampányokban, így a már hazánkba érkezett vendégek programjainak bővítésére is szolgálnak.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 24.

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.