Hirdetés

Főoldal » Sport » Közel száz sportág és olimpikonok a hétvégi Nagy Sportágválasztón

Közel száz sportág és olimpikonok a hétvégi Nagy Sportágválasztón

2016. Szeptember 15. 19:52

Közel száz sportágat próbálhatnak ki pénteken és szombaton 9-től 17 óráig az érdeklődők a XIX. budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Sportközpontban, ahol riói olimpikonokkal is találkozhatnak.

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője kiemelte, egy kisgyermek számára a legfontosabb, hogy szeresse, amit csinál.

"A magyar sport erejét mutatja, hogy nem csak egy sportágban, nem csak férfiaknál vagy nőknél tudunk példaképeket, bajnok sportolókat megmozdítani. Olyan korszakos egyéniségeket, akik miatt a gyerekek és szülők eljönnek, és ami még fontosabb, segítségükkel megtalálják azt a sportot, amit öt-tíz év múlva is űzni fognak" - fejtette ki Kiss Gergely. Hozzátette, május után ezúttal is túllépik a száz sportágas határt. Pénteken és szombaton az épeket 101 sportág várja, míg a fogyatékkal élők négy sportágat próbálhatnak ki.

Szász Emese olimpiai bajnok párbajtőrvívó kiemelte, lehet, hogy a szülők nem is gondolnak egy-egy sportágra, amit a gyerekek kipróbálnak és megszeretnek.

"Eddig tv-n keresztül néztek minket, rendkívül fontosnak érzem, hogy találkozhassunk a gyerekekkel, akik nagy érdeklődéssel fordulnak felénk" - mondta Szász Emese.

Józsa Gábor olimpikon, magyar bajnok maratoni futó hangsúlyozta, örül, hogy olyan sportágak is szerepelnek a Nagy Sportágválasztó listáján, mint a tájékozódási futás.

"Saját példámon tapasztaltam, felnőttkorban, munka mellett nagyon nehéz a sportolást fenntartani. Nagyon jó látni, hogy a felnőttek között mennyi embert aktivált és motivált sportolásra az olimpia. Jó, hogy a gyerekeket ilyen korán igyekszünk megfogni, és fontos, hogy ne csak kipróbálják, hanem az életük részévé is váljon" - tette hozzá.

Siklós Erik a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, az olimpia után megnő az érdeklődés a sportolás iránt.

"Sok gyerek szeretne Szász Emese vagy Hosszú Katinka lenni ilyenkor, a Nagy Sportágválasztón pedig lehetőségük van rá, hogy kiválasszák a számukra testhezálló sportágat" - mondta Siklós Erik. Hozzátette, két nap alatt közel 25 ezer fiatalt várnak a rendezvényre, akik megtalálhatják a sporthoz, a különböző sportágakhoz vezető utat.

A rendezvényen ott lesz többek között a riói érmesek közül Szász Emese, Csipes Tamara, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szabó Gabriella, Imre Géza, Somfai Péter és számos további olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló.

A Merkapt Sportközpontban sorra kerülő eseményre a belépés ingyenes. Az előre bejelentkezett oktatási intézmények csoportjait pénteken egész nap, míg az egyéni látogatókat, családokat pénteken 14 óra után, valamint szombaton várják.

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.