Hirdetés

Főoldal » Sport » Magyar sikerek a fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen

Magyar sikerek a fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen

2016. Május 08. 19:07
Magyar sikerek a fábiánsebestyéni fogathajtóversenyen - Kép 1.

Mindhárom kategóriában magyar győzelem született a Fábiánsebestyénben vasárnap befejeződött nemzetközi fogathajtóversenyen.

Az egyeseknél Kecskeméti László, a ketteseknél a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos, míg a négyeseknél öccse, a 9-szeres vb-aranyérmes Lázár Zoltán diadalmaskodott.

A Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is dolgozó Lázár Vilmos sikeréhez kétség sem férhetett, ugyanis fölényesen nyerte meg a csütörtökön és pénteken rendezett díjhajtást, valamint a szombati maratonhajtást.

Ezáltal tetemes előnnyel várta a vasárnapi akadályhajtást, amelyen mindössze némi időtúllépésért kapott hibapontot, de így is több mint húszpontos előnnyel végzett az élen összesítésben.

Az elitkategóriában Lázár Zoltán szintén a legjobbnak bizonyult az első két számban, de vasárnap kifejezetten indiszponáltan versenyzett, számos hibát vétett, így több mint 12 hibapontot szedett össze. Mivel azonban a mögötte álló Dobrovitz József és ifj. Dobrovitz József is rontott, megőrizte első helyét. Az apa-fia párviadalból ezúttal jobb akadályhajtásának köszönhetően a fiatalabb hajtó jött ki győztesen.

A vasárnapi akadályhajtás egyetlen hibátlan - verőhiba nélküli és szintidőn belüli - menetét a kettesek között egyéniben, a négyeseknél csapatban világbajnok Kecskeméti László mutatta be, ezzel pedig magabiztossá tette az egyesek között aratott sikerét.

A magyar négyesfogathajtók számára ez volt az első válogatóverseny a világbajnokságra.

Eredmények:
egyesfogatok:
1. Kecskeméti László 154,44 hibapont
2. Kovács Imre (román) 166,64
3. Nyúl Katalin 174,69
kettesfogatok:
1. Lázár Vilmos 146,43
2. Szilágyi Zsolt 167,21
3. Galambos Nándor 177,70
négyesfogatok:
1. Lázár Zoltán 175,15
2. ifj. Dobrovitz József 181,39
3. Dobrovitz József 182,58

MTI

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.