Hirdetés

Főoldal » Sport » Május 1-én Forma-1-es autók dübörögnek át a Lánchídon

Május 1-én Forma-1-es autók dübörögnek át a Lánchídon

2015. Április 23. 10:06

Május elsején harmadik alkalommal rendezik meg a Nagy Futam elnevezésre hallgató autós show-t, aminek Jenson Button és Daniel Ricciardo után, a finn Kimi Raikkönen lesz a sztárvendége. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Scott Cresswell / Illusztráció

A túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi versenyét megelőző eseményen, délelőtt műrepülő és katonai légibemutatóban gyönyörködhetnek a kilátogatók. Bemutatót tartanak Magyarország műrepülő-világbajnokai: Besenyei Péter, Veres Zoltán és Illés Tamás.

A 2007-es év Forma-1 világbajnoka, a Ferrari csapat jelenlegi pilótája, a 2012-es autójával halad végig az útvonalon. A Várkert Bazártól rajtolva végig a budai alsó rakparton, átmennek a Lánchídon, majd a Roosevelt téren fordulnak vissza. A tervek szerint kétszer fogják megtenni ezt a távot.

Nem a finn versenyző lesz az egyedüli vendég, aki miatt érdemes lesz kilátogatnia az autóverseny kedvelőinek, hiszen ott lesz a Red Bull istálló orosz veresenyzője is, Danyiil Kvjat, ő is egy 2012-es modellel fog száguldozni. Többek között ott lesz még Michelisz Norbert is a WTCC Hondájával, a Forma 1-es járgányok mellett lesz még egy Nascar-os Toyota Camry, a Ferrari Challenge-ben induló Ferrari F430-as és 458-as, és még sok más látványosság.

A sebesség szerelmeseinek biztos kikapcsolódást nyújtanak a programok egész napra. Az esemény közösségi oldala ide kattintva érhető el. 

 Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.