Hirdetés

Főoldal » Sport » Michael Jordan élete és pályafutása

Michael Jordan élete és pályafutása

2015. Június 08. 10:42

Jelen cikkemben egy olyan sportoló életébe szeretnék egy kis betekintést nyújtani, aki mind a pályán mutatott játékával, az alázatával elnyerte a szurkolók elismerését. Ez a személy gyakran visszaköszön reklámokból, saját márkájával, és pár filmben is láthattuk már.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Cliff 

Nem más, mint Michael Jordan. Kiemelkedő szerepet vállallt abban, hogy a 80-as, és 90-es években népszerűsítse a kosárlabdát az Egyesült Államok határain kívül is.

Minden idők legjobb játékosaként tartják számon, olyan rekordok birtokosaként, amiket nem lehet elképzelni, hogy valamikor meg fogják dönteni. Több játékost is tartottak a Jordan utáni korszakban utódjának, de nem teljesítették be a hozzájuk fűzött reményeket.

Gyermekkorában, bátyjával ellentétben nem katonának állt, hanem a kosárlabdában látta a kitörési lehetőséget. Korábban kipróbálta még az amerikai futballt és baseballt is. A középiskolai évei után az University of North Carolina hallgatója lett, ahol későbbi NBA legendákkal játszott egy csapatban. 1984-ben beválasztották az olimpiai csapatba. Az amatőrökből felállított csapat kapitányaként elnyerték az aranyérmet.

Pályafutása végén sem tudott teljesen elszakadni a sporttól. Tulajdonrészt vásárolt magának a Charlotte Bobcats csapatában és jótékonysági golfversenyeken indult. A játékstílusára a kezdeti időben a zsákolások voltak jellemzőek, és később tudott változtatni, fejlődni, amire csak az igazi nagy legendák képesek.

Jelenleg ötvenkét éves, és még most is kerülnek fel róla olyan videók az internetre, amelyekben a sportnak hódol.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.