Hirdetés

Főoldal » Sport » Négy világcsúccsal zárta Mónus József a távlövő világbajnokságot

Négy világcsúccsal zárta Mónus József a távlövő világbajnokságot

2015. Szeptember 07. 14:31

Előző riportunk közzétételekor már Amerikában készült a versenyre az íjász, most eredményeiről számolunk be. Mónus József négy világcsúcsot állított fel a távlövő íjászok világbajnokságán, amelyet a Utah állambeli Wendover körzetében rendeztek meg, írja az MTI-, s maga József is a többek közt nekünk címzett levelében.

Fotó: Mónus József 

Posta Pálnak, a Hagyományos Íjászok Világszövetsége magyar alelnökének hétfői beszámolója szerint Mónus a verseny záró napján úgynevezett vadászhegyes kategóriában 9 méterrel megjavította a világcsúcsot, az amerikai longbow-íjak versenyében pedig saját készítésű fegyverével diadalmaskodott.

A magyar íjász hat kategóriában indult a háromnapos viadalon, és mindet megnyerte, ezzel egy világbajnoki és öt amerikai bajnoki címet szerzett.

A versenyen összesen négy világcsúcsot állított fel, a vadászhegyes mellett a korlátlan erejű amerikai longbow kategóriában (470,809 méter), az ázsiai stílusú, 50 fontra korlátozott íjak versenyében (408,52 m), valamint a "király-kategóriának" is nevezett korlátlan erejű íjak küzdelmében (645,935 m).

Szerkesztőségünk ezúton is gratulál Józsefnek!

Forrás: MTI

Szerző: Gyeszát Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.