Hirdetés

Főoldal » Sport » Sporttörténelmi squash siker

Sporttörténelmi squash siker

2016. Március 23. 21:31
Sporttörténelmi squash siker - Kép 1.

A magyar fallabdázás legnagyobb sikere született meg a svájci Kriensben rendezett U19-es egyéni Európa-bajnokságon, ahol Farkas Balázs a dobogó második fokára állhatott fel.

Az eredmény értékét növeli, hogy közép-európai versenyzőnek korábban még a nyolcba sem sikerült bekerülnie. A Squashberek SE fiatal játékosa viszont a 64-es tábláról indulva egészen a döntőig menetelt, ahol egyedül az első helyen kiemelt angol Rooney tudta megállítani 3:0 arányban (11:5, 11:7, 11:8). Mindazonáltal a sporttörténelmi siker nem volt teljesen váratlan, hiszen korábbi eredményei miatt a magyar játékos volt az Eb második kiemeltje, és az esélyesek között tartották számon.

Farkas Balázs április 2-án öregszik ki a junior korosztályból, a jövőben már csak felnőtt versenyeken lehet a nevével találkozni, úgyhogy az ezüstérem szép búcsú volt a junior viadalokon eltöltött eredményes évektől.

Az utánpótlás-kapitány Farkas János fiának tervei között szerepel a profi szereplés, de ehhez a szakemberek szerint még igen sok edzésmunkát kell teljesítenie.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.