Hirdetés

Főoldal » Sport » Szabó Krisztián éllovasként száguldhat Svédországban

Szabó Krisztián éllovasként száguldhat Svédországban

2016. Július 01. 20:16

Hatvanezer néző előtt versenyezhet ezen a hétvégén a svédországi Höljesben Szabó Krisztián. A Rallycross Világbajnokság harmadik helyszínére a magyar versenyző az EB sorozat éllovasaként érkezik és reméli így is távozhat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a MOB Sajtószolgálat.

„Nagyon várom ezt a hétvégét. Én Höljest tartom a legnagyobb rallycross versenynek a világon. Rengeteg néző van, nagyon sok versenyző indul, különleges a hangulat.” – kezdte a Volland Racing versenyzője. „Svédországnak ezen a részén egész kellemes az időjárás, bár lehetséges, hogy most esni fog az eső, mi is erre készülünk. Ami még különleges, hogy a nyár közepén már nem megy le a nap, éjszaka sincsen teljesen sötét.”

Tavaly új volt a pálya a 24 éves pilótának, de így is döntőbe került.

„Egy éve felemásan sikerült a verseny Először fordult elő velem, hogy egészen jól mentek az előfutamok, viszont a döntő kevésbé jól sikerült. Ott csak ötödik lettem. Most szeretnék előkelőbb helyen végezni, de nem az a legfontosabb, hogy én nyerjek, hanem az, hogy minél több pontot gyűjtsek. A bajnokság éllovasaként inkább taktikázni fogok, elsősorban az engem követőket figyelem majd.” – fejezte be a Skoda Fabiaval versenyző pilóta.

Szabó a legutóbbi versenyen május végén az angliai Lydden Hillben megszerezte idei első győzelmét az Európa-bajnokság Super 1.6-os kategóriájában. A magyar pilóta eddig 51 pontot gyűjtött, előnye 8 pont a dán Ulrich Linnemannal szemben.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.