Hirdetés

Főoldal » Sport » Születésnapos olimpiai bajnokok köszöntése

Születésnapos olimpiai bajnokok köszöntése

2016. November 03. 19:46

A Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja és a Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület szervezésében egykori klasszis sportolók és sportegyesületek, sportági szövetségek köszöntötték csütörtökön az idén 80 éves Sákovicsné Dömölky Lídiát és Marosi Paulát, az 1964-es tokiói olimpián aranyérmes női tőrcsapat tagjait, valamint a 70 éves Németh Miklóst, az 1976-os montreáli ötkarikás játékok gerelyhajító bajnokát.

A házigazda Nagy Béla Hagyományőrző egyesület nevében Takács Tibor köszöntötte az ünnepelteket, majd Sákovicsné Dömölky Lídia méltatta csapattársát és barátnőjét, Marosi Paulát.

"Mind a kettőnket a bátyánk vitt le a vívóterembe, együtt versenyeztünk, együtt készültünk az érettségire és együtt lettünk olimpiai bajnokok" - emlékezett a múltra Sákovicsné.

Válaszbeszédében Marosi Paula is kiemelte, milyen sokat edzettek együtt, és hogy milyen nagy öröm volt számára, amikor 1955-ben Lídia felnőtt világbajnokságot nyert.

Rejtő Ildikó, az 1964-es olimpián egyéniben és csapatban is győztes vívó azzal egészítette ki társai beszédét, hogy az egykori aranycsapat tagjai ma is tartják a kapcsolatot, rendszeres kártyacsatákat vívnak egymással.

Marosi Paulát egykori klubja, az Újpest klubigazgatója, Őze István köszöntötte lila-fehér ajándékcsomaggal.

"A magyar sportélet egyik nagy pillanata volt, amikor Miklós világcsúccsal nyerte meg a montreáli olimpiát" - méltatta Németh Miklóst az atlétikai szövetség nevében Szalma László Európa-bajnok távolugró, az ünnepelt egykori vasasos klubtársa.

"Otthon nincs 70-es szám kifüggesztve, hanem 40-es, a gyerekeim függesztették fel emlékezve arra, hogy idén van negyvenedik évfordulója az olimpiai győzelmemnek. Nekem ez a sajátos születésnapom" - mondta Németh Miklós.

A kerek születésnaposok mellett Takács Tibor köszöntötte a csütörtökön 92 éves olimpiai bajnok tornásznőt, Köteles Erzsébetet is.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2018 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.