Hirdetés

Főoldal » Sport » Taroltak a magyarok az uszonyosúszó Világkupán

Taroltak a magyarok az uszonyosúszó Világkupán

2016. Január 25. 14:38

Nyolc arany-, egy ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar csapat a poznani uszonyosúszó Világkupán. A búvársportág legrangosabb sorozatának első állomásán a felnőtteknél Senánszky Petra triplázott, Kosina Gergő pedig kétszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Illusztráció

A szezonnyitón uralták az uszonyos gyorsúszást a magyarok. A tavalyi vb-n mindhárom távon győztes Senánszky Petrát ezúttal sem tudták legyőzni, míg Kosina Gergő 100-on és 200-on ért először célba. A debreceni egyetemista lánynak ráadásként jutott még egy érem, miután testvérével, Senánszky Flórával, valamint a junior korú Szabó Anitával és Szűcs Rebekával váltóban a második helyen végeztek.

A magyarok a nyári felnőtt és junior világbajnokságon való jó szereplés érdekében a szokásosnál korábban kezdték a felkészülést, ezért vállalták be a poznani viadalt is. Senánszky és Kosina jó eredményei azért is biztatóak, mert az idei vb kvalifikál a nem olimpiai sportágak legnagyobb multisport-eseményére, a 2017-es Világjátékokra.

A junioroknál Szabó Anita is triplázott. A fiatal búvárúszó sokoldalúságát mutatja, hogy 50, 200 és 400 méteren, illetve két úszásnemben, uszonyos gyorson és felszíni úszásban is nyert. A 18 éven aluliak mezőnyében még Mozsár Alex, Nyerges Petra és Szűcs Rebeka is felállhatott a dobogóra.

A Világkupa sorozat második fordulójának Magyarország ad otthont. A hagyományosan Egerben rendezendő versenyre február 27-28-án kerül sor.

Uszonyosúszó Világkupa, Poznan, a magyarok eredményei:

Felnőttek:

Férfi 100 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő Férfi 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Kosina Gergő Női 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra Női 100 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra Női 200 m uszonyos gyorsúszás: 1. Senánszky Petra Női 4x100 m felszíni úszás váltó: 2. Debreceni Búvárklub (Senánszky P., Szűcs, Senánszky F., Szabó).

Juniorok:

Lány 50 m uszonyos gyorsúszás: 1. Szabó Anita Lány 200 m felszíni úszás: 1. Szabó Anita, 3. Nyerges Petra Lány 400 m felszíni úszás: 1. Szabó Anita Fiú 400 m felszíni úszás: 3. Mozsár Alex Lány 100 m uszonyos gyorsúszás: 3. Szűcs Rebeka

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.