Hirdetés

Főoldal » Sport » Tömegeket fogad az idei Legion Run - Hunyadi Rékát kérdeztük

Tömegeket fogad az idei Legion Run - Hunyadi Rékát kérdeztük

2015. Január 16. 15:52

A korábbi cikk megírása után, úgy éreztem, hogy nem tudtam teljes képet adni a megmérettetésről, ezért segítségül hívtam Hunyadi Rékát, aki a Legion Run pálya igazgatója. Ha valakinek kétsége volt az indulást illetően, remélem most szertefoszlik, és jól fogja érezni magát 2015. július 18-án.

Fotó: www.legionrun.hu

Hányadik alkalommal rendezik meg idén Budapesten a Legion Run szakaszát?

 

Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Legion Run Magyarországon.

 

Milyen terep alkalmas erre Budapesten belül?

 

Budapesten belül nehéz megfelelő terepet találni, mivel nemcsak egy 5 km-es szakaszra van szükségünk, ahol zavartalanul felállíthatjuk az akadályokat, hanem a fesztivál területének is helyet kell biztosítani, megfelelő áram és víz ellátással, ezért praktikusabbnak bizonyul, ha a városon kívül szervezzük meg eseményünket. Tavaly a Dunakeszi reptéren volt, idénre sokkal izgalmasabb és változatosabb terepet találtunk.

 

Hogyan kell felkészülnie egy csapatnak fizikailag, ha az első hullámban szeretnének indulni?

 

Habár mindig hangsúlyozzuk, hogy eseményünk nem verseny jellegű, az egyetlen ellenfél a pálya, amit a csapattársakkal együtt kell leküzdeni, mégis az első hullámban indulók verseny-centrikusabbak. Hullámtól függetlenül érdemes készülni, edzeni az eseményt megelőzően, de nem kötelező, mivel nem mérünk időt, mindenki a saját-, és csapata tempójában teljesíti a futamot. Több edzőterem is részt vett a Legion Run-on, ők külön programokat szerveztek, és közösen edzettek, így a csapat már összekovácsolódott, és a futam után ez a kötelék csak szorosabbá vált, mivel közös erővel, egymás segítségével teljesítették a pályát, és együtt értek be a célba. A csapatok többsége készült a futamra, különböző edzési módszerekkel, és mindegyik megfelelőnek bizonyult, ezért a felkészülés módját a résztvevőkre bízzuk.

Fotó: www.legionrun.hu

 

Lesz valami változás a korábbiakhoz képeset? Kell valami újra számítaniuk az indulóknak?

 

Mindenképp lesz változás, a helyszín is más lesz, és az akadályokon is módosítunk, új akadályokat iktatunk be. Az idén több sárra és vízre kell majd számítani.

 

Hány főre számítatok idén?

 

Mivel másodjára szervezzük meg Magyarországon, ezért még több résztvevőre számítunk. Rengeteg érdeklődő volt tavaly, akik nem mertek indulni, és a nézők között is sokan megbánták, hogy nem neveztek be, látva, hogy a többiek milyen jól szórakoztak. Nagy valószínűséggel idén a résztvevők száma a dupláját is eléri a tavalyinak.

 

Vannak visszatérő indulók?

 

Igen, vannak visszatérő indulók. A visszajelzések nagy többsége alapján a tavalyi résztvevők már alig várják az idei futamot.

Fotó: www.legionrun.hu

 

Mivel tudnád meggyőzni azokat, akik még gondolkoznak, hogy nevezzenek-e idén?

 

Azoknak, akik még gondolkoznak a nevezésen azt tudnám mondani, hogy aki mer, az nyer! Ebben az esetben egy nagyszerű élményt, amire megéri benevezni. Nem véletlen, hogy aki már végig csinálta újra, és újra neki futna, és szerelmese lesz az akadályfutamoknak. Nem csak fizikai, de mentális megpróbáltatást is igényel, amit csapatban még nagyobb élmény teljesíteni, ezért mindenkit bátorítok, hogy jöjjön el és tegye próbára magát. A célba érést követően mindenki kap egy "I AM LEGION" feliratú pólót, amit büszkén viselhet bármikor, mert kiérdemelte, és egy ingyen sör is jár a futóknak, mert a kemény munka után jöhet a szórakozás és a lazítás, amit DJ-vel, élő zenével, étel-ital szolgáltatókkal biztosítunk.

 

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.