Hirdetés

Főoldal » Sport » Újabb magyar aranyak a tájékozódási búvárúszó vb-n

Újabb magyar aranyak a tájékozódási búvárúszó vb-n

2015. Augusztus 19. 16:46

A nyitónapon szerzett páros világbajnoki cím után kedden további két aranyérem jutott a magyaroknak a tájékozódási búvárúszók felnőtt világbajnokságán és junior Európa-bajnokságán. A csehországi Liberecben a csillag versenyszámban a felnőtt nők mezőnyében Berekméri Dóra diadalmaskodott, míg a junior lányok között Gurisatti Lilla végzett az első helyen. Utóbbi kategóriában az újonc Hofmeister Alíz harmadik lett – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bányász Árpád.

Fotó: Flickr / Creative Commons / EvelynGiggles / Illusztráció

Egész napos eső és mindössze 15 fokos vízhőmérséklet nehezítette meg az indulók dolgát a tájékozódási búvárúszók idei csúcsversenyének második napján, amelyen a csillag versenyszámot rendezték. Ez a feladat abból áll, hogy a versenyzőknek csillag alakban elhelyezett bójákat kell megkerülni, illetve megtalálni.

A cudar időjárási viszonyok nem kedveztek a magyar férfiaknak: Balázs Péter a 16. Dunszt Károly a 17., Mede Márton pedig a 18. helyezést érte el. A junior fiúknál Láng Péter a 4. helyen zárt. A női mezőnyben viszont taroltak a mieink. A felnőtteknél Berekméri Dóra világbajnoki címet szerzett, Hatházi Katalin 4., míg Wágner Zsófia 11. lett. A nap zárásaként a junior lányok Eb-jén Gurisatti Lilla nyakába került az aranyérem, de rajta kívül felállhatott még a dobogó harmadik fokára Hofmeister Alíz is.

A keddi napot összességében három éremmel zárta a 11 fős magyar küldöttség, amely így három arany- és bronzéremmel várja a folytatást. Szerdán az 5 bója versenyszámot rendezik meg Liberecben.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. augusztus 19.

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.