Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » 10+1 állatsimogatós szálláshely

10+1 állatsimogatós szálláshely

2016. Április 08. 21:33
10+1 állatsimogatós szálláshely - Kép 1.

Kakasszóra ébredni, tehenet fejni, libákat terelni életre szóló élmény lehet, nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is. Csokorba szedtünk 10+1 olyan szálláshelyet, ahol testközelből ismerkedhetünk a négylábú és szárnyas vendéglátókkal is.

Fotó: Flickr / Simon Rowe / Illusztráció

1. Szarkafészek vendégház és kisgazdaság, Bárdudvarnok

A Szarkafészekben nem csak a vendégek érezhetik pompásan magukat. A bárdudvarnoki kisgazdaságban a tehenek és a malacok is kiváló ellátásában részesülnek. Ha kedvünk van, mi is segíthetünk a háziaknak: lehet kecskét szeretgetni, csacsival barátkozni, és ismerkedni Fannival, a frissen érkezett borjúval is. Persze ahogyan az lenni szokott, a gazdaságban mindig változik kicsit az állatállomány, ha szerencsénk van, nyuszikkal, kutyákkal, cicákkal is találkozunk.

A vendégházban magunk is főzhetünk, megfelelő időben pedig sátorozni is lehet az udvaron. Bogárcsozni, grillezni, tábortüzet gyújtani is szabad – a hosszúra nyúló vidéki esték egyetlen hátránya, hogy könnyen felébreszthet bennünket a hajnali kakasszó.

2. Koroknai Porta, Báránd

Tojásgyűjtés a tyúkanyó alól, jól megtermett, falusi disznók, kakaskukorékolás és selymes szőrű nyuszik várják a látogatókat a Nagy-Sárréten. A Koroknai Porta vendégei lovagolhatnak, szekerezhetnek, kacsát-libát terelhetnek, de kipróbálhatják a kemencés sütés és próbára tehetik az ügyességüket íjászatban is.

3. Kelemen Majorság, Piliscsév

Budapesttől mindössze 25 kilométerre csacsi bőgésre és kakaskukorékolásra ébredhetünk, az álmunkat pedig mudi kutyusok vigyázzák. A Majorság állatait akkor is megsimogathatjuk, ha csak látogatóba érkezünk, mégis, érdemes inkább pár napos pihenést tervezni: a környéken gyönyörű túraútvonalak találhatóak.

4. Malomerdő Panzió, Pusztavám

A Malomerdő Panzió és Ökoturisztikai Központban a dámszarvasokkal barátkozhatunk, akár meg is etethetjük őket. Őzekkel, lovakkal, és sok más kedves állattal is találkozhatunk, miközben megismerkedhetünk a fenntartható vadgazdálkodás alapevleivel is.

TIPP! A közeli Cseszneken a Via Ferratát is kipróbálhatjuk.

5. Kámor Fogadó, Diósjenő

15 hektáros birok közepén pihenhetünk a Kámor fogadóban. Több, mint 100 szarvasmarha, rengeteg ló, páva, galamb, liba, kakas, tyúk, kecske lakja a hangulatos farmot. Őket mind szeretgethetjük, nézhetjük, gondozhatjuk a diósjenői vakáció alatt. A fogadóba osztálykirándulást szervezhetünk, közösen jurtát állíthatunk, de akár az íjászatot is kipróbálhatjuk a házigazdák segítségével.

6. Tündérfarm, Zirc

Tyúkok kergetése, nyuszik simogatása és ismerkedés a lovakkal. Ezt nyújtja a zirci Tündérfarm, ahol a tanyasi állatokon: pulykán, libán, malacon, tehenen kívül galambokkal és őzikékkel is találkozhatunk. A farmon lehet szaunázni, különleges ételeket kóstolni, vagy a területen található kis tóban hűsölni is.

7. Ferencz Porta, Szalafő

Szalafőn komoly családi gazdálkodás folyik. A Zaicz család tehenekről és bocikról, kecskékről és vietnami csüngő hasú disznókról, mindenféle szárnyasról, egy nyusziról, és kedves cicákról és kutyusokról gondoskodik. A portán mi is bekapcsolódhatunk a szénázásba-kaszálásba, vagy megkóstolhatjuk a helyben készült házi sajtokat is.

8. Szőlőszem Farm, Tiszaszőlős

Tiszaszőlősön annyira szeretik az állatokat, hogy húsvétra farkas simogatást is szerveztek már. A farmon nyuszik, kecskék, kacsák várják a gyerekeket, lehet pónin lovagolni, sőt, a szállás saját horgásztóval is rendelkezik.

9. Meseszálló, Bőszénfa

Csacsi, kecske, bárány, pónilovak, ormányos medve, mosómaci… Velük mind-mind lehet találkozni, néhányukat pedig meg is lehet szeretgetni a Bőszénfán található Meseszállóban. A szálló igazi gyerekbarát hely. A tágas udvaron mesés játszótér várja a kicsiket, a tágas étterem mellett pedig baba-játszószobával kedveskedtek a legkisebbeknek. De a Meseszálló a nagyobbakat is vonzza: céges rendezvények, közös disznótorok, esküvők helyszíne is.

10. Katica tanya, Patca

A Katica tanya nem csak szálláshely, de Élményközpont is. Lali, a szamár, Mázli, az örökmozgó kutyus, sok-sok nyuszi, a Magócs vezette szürkemarha-csorda, és birkák és mangalicák gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. Ha már mindenféle bundát megsimogattunk, jöhet a pedálos gokartozás, vagy a kreatív szabadtéri játékok kipróbálása is.

10+1.Őrségi Patakparti Alpaka Farm és Panzió, Kisrákos

A panziót vezető család szerint a vendégeik sokan már „alpaka-függők\" és visszajárnak a farmra ismerkedni ezekkel a különleges állatokat. A birtok festői szépségű helyen terül el, a Szent Jakabi-patak szeli ketté, az emellett található patak pontyai és aranyhalai pedig kézből esznek. A tanya állatai a terület három forrásából isznak. A kertben mocsári gólyahír tenyészik, z ő ölelésükben élvezhetjük a kemencés ételek ízeit és az Őrség utánozhatatlan hangulatát.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.