Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » 5 különleges szálláshely Magyarországon

5 különleges szálláshely Magyarországon

2015. Július 19. 18:02

Az utóbbi időben számtalan extrém szálláshely járta be a médiát, van, aki sziklafalba épített, a kényelem minden szemszögét szem előtt tartó üvegházakban töltené nyaralóidejét, azonban vannak, akik a pénztárcákhoz közelebbi lehetőségeket keresik, s azokban a szokatlanabbat. Lássunk néhány magyar alternatívát, amelyekben az a legörömtelibb, hogy még történelmi szálákat is felfedezhetünk a háttérben!

Fotó: Flickr / Creative Commons / Photodiary of an Endless Summer / Illusztráció

A hazai szállodák, panziók és vendégházak között akad néhány különleges szálláshely is azok számára, akik valami szokatlanra vágynak. Ajánlunk nektek öt helyet, amik igencsak eltérnek az átlagostól - tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Magyar Turizmus Zrt.

A templom

A Templomvölgy Resort-ot egy régi templomból alakították át négy csillagos szálláshellyé, Mátrakeresztesen, körbevéve természeti értékkel, túraútvonalakkal, patakokkal, madárdallal. A konyha annyira házias, hogy étlap sincs. Vagy a szakács vagy a vendég dönti el, hogy mi legyen az ebéd, mintha csak otthon lennénk.

A magtár

Aludtál már magtárban? Itt ezt is kipróbálhatod. A Hunyadi család által átépített magtárépület ma kényelmes vendégházként várja az utazókat. Belülről nagyon hangulatos lett, sok fagerendával, egyszerű, rusztikus bútorokkal, de közben modern kényelemmel. A vendégházat tíz hektáros park veszi körbe.

A malom

A Villa Fiore panziót egy több száz éves malomépületből alakították ki a Balatoni-borvidéken, Lesencetomajban. Kapott egy kis mediterrán hangulatot, bio-fürdőtavat, jacuzzit, és így lett a környék egyik legkülönlegesebb és legjobb szálláshelye.

A jurta

Ópusztaszeren, a Jurtaszálláson próbálhatjuk ki az igazán vad és nomád életmódot. Valódi jurtákban tölthetjük az éjszakákat, amikben mécses világít és nincs vizesblokk. Zuhanyzókabin külön van, ahogy a tűzhely is, a jurták körül pedig legelők, tavak, fák, mint régen, a vándorlós-állattartós időkben.

A hajó

Egy régi orosz cári kirándulóhajóból kialakított luxushotel, ami a budapesti Római parton, a Rozgonyi Piroska utcai hajóállomáson áll a Dunán, nem maradhat le egy ilyen listáról. Cári és kapitányi lakosztályok, illetve franciaágyas szobák és családi szobák közül választhatunk szállást. A hajón étterem és bár is üzemel.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. július 17.

Szerző: Gy.Zsolt

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.