Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A Google megoldást talált a spoilerveszélyre

A Google megoldást talált a spoilerveszélyre

2015. Április 27. 11:16

Elfogadták a Google által benyújtott szabadalmat, amely a szokásainkat alapul véve dolgoz ki egy algoritmust, ami lehetővé teszi, hogy elkerüljünk olyan tartalmakat, amiket mondjuk még nem olvastunk, vagy éppen nem láttuk azt az epizódot a kedvenc sorozatunkból. A spoiler az irodalmi művekre, filmekre, sorozatokra vonatkozó információ, ami egy esemény végkifejletét árulja el, de ezek nem csak a részek végén lehetnek, hanem akár a közepén is.

Fotó: http://www.uspto.gov/

A Google két fejlesztője, Daniel Victor Klein és Dean Kenneth Jackson 2012 októberében adták be a javaslatukat az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), amely nem olyan rég fogadta el azt. A szabadalomban azt fogalmazták meg, hogy miként lehet egy algoritmust felhasználva leblokkolni a kéretlen tartalmakat.

Gondolom sokan belefutottak már egy ismerősük által kiposztolt képre, vagy egy véleményre egy sorozatból, hogy mekkora fordulat volt a hatodik epizód végén, amikor még csak a negyediknél tartottak. Egy ilyen spoiler elveheti az ember kedvét a folytatástól. Erre találtak megoldást a fejlesztők. Azt figyelembe vennék, hogy mely részeket tekintette már meg a felhasználó. Csak akkor működik, ha a Google birtokában van a konkrét listának, hogy milyen könyveket olvasunk, hány részt láttunk a sorozatból. Így nem minden információt blokkol előlünk, csak amikről eddig nem olvastunk, vagy láttunk.

Ennek a módszernek elsősorban közösségi hálózatokon vehetnénk hasznát, például a Google Plus-on, vagy a Facebookon, ahol ismerőseink gyakran osztanak meg tartalmakat. A rendszer lehetővé teszi, hogy a Google által felismert spoiler, a figyelmeztetés feloldása után elérhetővé váljon. Az még nem köztudott, hogy mikortól fogja használni a cég.

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.