Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A honfoglalás lehet izgalmakkal teli

A honfoglalás lehet izgalmakkal teli

2015. Június 26. 16:10

A honfoglalo.hu 2002-ben kezdte meg a mai napig töretlen hazai sikertörténetét. Kevés olyan program van, amivel játékosan lehet elsajátítani az ismereteket. Persze nem azt mondom, aki nyer egy nap három játékot, akkor le van tudva az aznapi lecke. 

Fotó: www.honfoglalo.hu  

Viszont nagyon sok olyan dolgot lehet megtanulni játék közben, amit nem is gondolnánk, és egyszer csak beugrik. Jé, ezt tudom, és beírom a keresztrejtvénybe, hogy mi volt Mátyás király első feleségének a keresztneve.

Egyidejűleg több játékos méri össze a tudását. Különböző típusú kérdésekre kell válaszolni: feleletválasztós, itt négy lehetőség közül kell kiválasztani a helyeset. Nem lényeg, hogy milyen hamar válaszolunk. Viszont a tippelésnél vakon kell beütnünk a helyesnek vélt számot, és aki a legközelebb van, és leggyorsabb, az nyer. Témát tekintve rendkívül tág a spektrum, kaphatunk történelmi, irodalmi, filmes, sport témájú feladványt és még bővíthetném a sort tovább.

A játék elején a megfelelő sorrendben választhatunk bázismegyét, és onnan indítjuk meg a honfoglalást. Cél: a játék végére mi szerezzük meg a legtöbb pontot, akár a másik fél bázis elfoglalásával, döntetlen esetén kapunk egy utolsó kérdést.

2014. decemberében egy, a teljes játékmenetet és grafikát érintő változást eszközöltek a fejlesztők. Ezzel a húzással sok ős-honfoglalóst elüldöztek a játéktól. Az eltávozó felhasználók arra hivatkoztak, hogy a könnyítésekkel és segítséggel, már nem csak a színtiszta tudás érvényesül.

A honfoglalón kialakult közösség a szórakozáson kívül a fórum miatt látogatják az oldalt, és az árverésen elkölthetjük a játékban megszerzett aranytallérokat. Nem érdemtelenül tartják Magyarország első számú kvízjátékának. A nagyobb játékboltokban meg lehet vásárolni a társasjáték változatát is.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.