Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A játékok új dimenziója

A játékok új dimenziója

2015. Február 26. 15:27

Az Oculus Rift talán nem mindenki számára lesz hatalmas újdonság. Sokan viszont epekedve várják, hogy végre a hivatalos megjelenési dátumot beírhassák a naptárukba.

Fotó: Flickr / Creative Commons /

Valamikor az év második felében jelenik meg az Oculus Rift kereskedelmi verziója, amely hasonló szintlépés lehet a 3D technológiában, mint az iPhone az okostelefonok piacán. Aki nem tudná, hogy mi is valójában ez a készülék, nekik röviden összefoglalnám. 7‘‘-os LCD kijelző, aminek segítségével 110 fokos látószöget biztosít a használójának. A monitorra szánt képet a kijelző és a lencsék segítségével az orrunk elé hozza. A valóságnak a virtuális látszatát keltve, mintha egy teljesen más világba látnánk át vele.

Forrás: Oculus

Az Oculus Rift egy olyan technológia, ami nem globálisan célozza meg az egész népességet, hanem egy kis szegmensét, a gamerek táborát. Pontos árral még sajnos senki sem tud szolgálni, de a cég vezetői folyamatosan azt kommunikálják felénk, hogy minél olcsóbban szeretnék kiadni a végleges verziót. Sokak szerint gyökeres változást hozhat a videojátékok világába. A fejlesztők a Kickstarterre vitték az ötletüket, a kampányt végül 2,5 millió dollárral zárták.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.