Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A kézfogásunk hiteles képet fest rólunk?

A kézfogásunk hiteles képet fest rólunk?

2015. Április 06. 12:05

A bemutatkozás esetén személyes kapcsolatok első eleme a köszönés, és utána következik a kézfogás. A hétköznapi életben is nagyon fontos tapasztalatokat szűrhetünk le, kinek milyen a kézfogása. Egy állásinterjú esetén, viszont talán még lényegesebb aspektus lehet, amiből sok mindenre következtethetnek jól és tévesen is a leendő munkaadóink.

Fotó: www.flazingo.com / Creative Commons /

Az etikett szerint mindig a férfi a nőnek, a fiatalabb az idősebbnek, az alacsonyabb rangú a magasabb rangúnak köszön először. Kézfogásnál viszont mindez fordítva van.

Fontos, hogy kézfogáskor egymás szemébe nézzenek a felek. A bemutatkozást célszerű röviden, tömören intézni. Nincsenek sokan, akik tisztában vannak azzal, hogy milyen is a kézfogásuk, ez a téma elég ritkán jön szóba egy társalgás alkalmával. Ritkán kapunk róla visszajelzést, de lássunk pár példát, miért fontos a határozott kézfogás a kommunikációban.

A tipikus döglött halnak nevezett kézfogás a lehető legrosszabb. A hideg, nyirkos kéz, ha egy kicsit erőtlen is, az ilyen partnertől nem sok jóra számíthatunk.

Van olyan eset is, amikor a férfinak nagyon puha, szinte nőies a kézfogása, erre nem találunk semmilyen frappáns megfelelőt a köznyelvben. Olyan benyomást kelt, hogy erőtlenül, csak a tenyerünkbe helyezi a kezét. Azt feltételezhetik az illetőről, hogy ki fog hátrálni a konfliktusokból.

A satuszerű szorító kézfogású emberekkel kicsit óvatosabbak leszünk, mivel fájdalmat okoztak nekünk. Nem a határozottság jut eszünkbe róla, hanem az erőszakosság, és irányításmánia.

A legmegfelelőbb megoldás kiválasztani a középutat, az itt felsorolt típusok közül, és senkit sem fognak az első pillanatban negatívan értékelni.

Forrás: Allan Pease - Testbeszéd

 

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.