Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A pihentető alvás forradalma

A pihentető alvás forradalma

2015. Február 05. 15:55

Korábban írtunk már okosórákról, okosgyűrűről, viszont a mostani cikk olyan témáról fog szólni, amit sci-fi filmekben tudnánk elképzelni. Az intelligens matrachuzat nélkül eddig is megélt az emberiség, azonban sok okos érv szól az új találmány mellett, s a nehezebben alvók számára remek kilátásokkal kecsegtet.

Fotó: Illusztráció /Flickr - Creative Commons - bedzine/

A Luna nevű matrachuzat nem csak az alvásunkat figyeli, hanem képes előmelegíteni az ágyat, és ébresztőórával is rendelkezik. Ha például biztosan tudjuk, hogy este tízkor - amikor vége a sorozatunknak - elmegyünk fogat mosni, és nagyjából öt perc múlva már az ágyban leszünk, addigra már a könnyed alvásunkat elősegítve melegíti a matracot. Nem fogjuk ebben az esetben a másikról lehúzni a takarót, vagy a jéghideg lábunkkal fenyegetőzni, hogy hozzá érintjük a másikhoz. Ha végeztünk valamilyen testmozgást a nap folyamán, akkor Lunának arra is van válasza, egy arra az esetre speciális hőmérsékletet tartogat számunkra. Még arra is képes - érzékelve a szívverésünket, amikor már alszunk - hogy lekapcsolja a lámpát, és a tévét is. Mindezek lehet apróságnak tűnnek, de sokat könnyíthet a mindennapi életünkön. 

Forrás: Luna

A huzatot számos érzékelővel építették meg, így figyelni tud az alvásnál váltázó értékekre. (szívritmus, légzés) A beépített mikrofonnak köszönhetően bizonyossá válik, hogy horkolunk-e avagy sem. Ez már perdöntő, nem úgy, mint amikor reggel a párunk szemrehányást tesz, hogy már megint horkoltunk, és ez miatt nem tudott aludni.

 

A hőmérséklet állítására létezik Android és iOS kompatibilis program, amivel akár két hőmérsékleti tartományra pontosan be lehet kalibrálni az értéket. A beépített ébresztőóra arra is ügyel, hogy ne mélyalvásból ébresszen. Mindezek tetejében még tanácsokat is ad a felhasználó számára, hogy még pihentetőbb legyen az alvás. A gyártó szerint az új termék bevezető ára 199 dollártól fog kezdődni.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.