Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » A víz alatt suhan a drónvilág újonca

A víz alatt suhan a drónvilág újonca

2015. Szeptember 18. 18:49

A drónok elterjedését nem csak a benne rejlő szórakozási faktor segítette elő, a praktikusság, a felhasználható területek kulcsfontosságú tényezők. Ezúttal nem a levegőben, hanem a vízben kap főszerepet a drón, egy, a sikertörténetek közé beálló startup vállalkozás keretein belül.

Fotó: Kickstarter / OpenROV Trident 

A drónak felhasználási területe egyre újabb ötletekkel gazdagodik, a légi postázáson át a mezőgazdasági felhasználásig nyúlik a lista. Most új perspektívákat nyithat a víz alatti drón, ugyanis a startup vállalkozás személyi felhasználásra készíti a szerkezeteket. Az új ötlet piaci léte megkérdőjelezhetetlen, ugyanis töretlenül nő a közösségi háttérfinanszírozás.

A víz alatti kutatás-, filmezés is új értelmet nyer, gyakorlatilag egy saját kis tengeralattjárót irányíthat a felhasználó. Mindezt egyszerűen irányítókonzol segítségével, ahogy a videóban is látszik.

A tengeralatti kutatások sok esetben az azzal járó hatalmas költségek miatt szűnnek meg, és a háttérben álló technika ára is az egekig rúg. Habár a Trident nevű víz alatti cirkáló ára sem alacsony, mégis köztes megoldásként szolgálhat az amatőr kutatóknak, vagy a lelkes hobbifilmeseknek.

Szerző: Gy. Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.