Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Betekintünk a hamburgerek világába

Betekintünk a hamburgerek világába

2015. Január 07. 12:20

Interjúmat Jancsa Jánossal készítettem, a burger blog szerkesztőjével. Kíváncsi voltam, hogy mit is érdemes tudni a hamburgerekről.

Fotó: Fördős Péter

Gondolom a hamburgerek élvezete már korábban volt a blog indítása előtt. Mi vett rá téged, hogy mindezt blog formájába öntsd?

 

Vicces, de nem! A blogot 2011 őszén indítottam, és ekörül datálható, hogy előtte pár hónappal ettem először a Ringben, ahol megláttam, hogy mekkora potenciál van a burgerekben. Előtte párszor már ettem külföldön is minőségi burgert, de az még nem indított el ilyen folyamatot bennem, hogy elkezdjek egy tematikus blog keretein belül írni róla. Alapvetően szeretek írni, 2005-ben indítottam meg az első blogomat, de az amolyan klasszikus egoblog volt, ami egy későbbi formájában a mai napig üzemel (utolsoejjel.blog.hu). A Burger Blog volt az első tematikus blogom, ami ráadásul egy hiánypótló, és a mai napig konkurencia nélkül álló oldal.

 

Kik segítettek a blog létrehozásában és a folyamatos üzemeltetésben?

 

Gyakorlatilag senki, kezdetben a Burger Blogon volt egy társam, aki a gyorséttermi vonalon mozgott, de ő mára különvált. Ezt leszámítva egyedül csinálok mindent, időnként csatlakoznak hozzám tesztpartnerek, nyilván, de amúgy ez egy one-man army. Az üzemeltetésért pedig a blog.hu csapata felel, tőlük kaptam pl. a szép dizájnt is.

 

Nem félsz, hogy ennyi finom hambi után felszedsz pár plusz kilót? Vagy sportolsz valamit mellette?

 

Nem félek, mert ez már megtörtént. Veszélyes egy szakma ez, civilben is ülőmunkát végzek, itt meg csak folyamatosan eszem - észnél kell lennie az embernek. Szerencsére sportolok is, erő-állóképességi funkcionális edzés órákra járok, és az edzőm Tanos Bálint is azon van, hogy minél inkább kihozza a maximumot belőlem.

 

Vannak olyan éttermek, amiket jó vagy rossz emlékek miatt nem tudsz elfelejteni?

 

A jó éttermeket mindig könnyebb megjegyezni, mint a rosszakat, és szerencsére utóbbiból egyre kevesebb van. Most nyáron voltunk forgatni a Balatonon, ott például ettem egy-két förmedvényt a Balaton partján, na azokat szívesen feledném.

 Fotó: Fördős Péter

 

Mit gondolsz, mekkora a differencia a főváros és a vidék között jó 
hamburger lelőhelyek terén?

 

Hatalmas. Míg a fővárosban közel 300 helyen kapni minőségi hamburgert, vidéken ez a szám hatványozottan csökken. A nagyobb városokban (Debrecen, Szeged, Győr, Miskolc, Pécs) alakulgat valami, de ez sem jelenti azt, hogy 5-8-nál több olyan jó hely lenne, ami tényleg megüti a mércét, és ezzel sokat mondtam. Nyilván vidéken megvannak a nehézségek, mely alatt az árazást értem, így ez a helyzet annyira nem is meglepő.

 

Bármikor lecserélnél egy rántott húst, vagy egy pörköltet egy street 
food-ra?

 

Dehogy cserélnék. A normális, tisztességes meleg kaja, asztalnál ülve, tányérról, az, ami egyre inkább felértékelődik. Jók az utcai kaják, de egyáltalán nem szabad átesni a ló túloldalára, mivel mindennek megvan a helye és az ideje.

Fotó: Fördős Péter

 

Mióta vagy sztárszakácsa a Street Kitchen nevű blognak? Hogy érzed magad ebben az új környezetben?

 

A Street Kitchent 2014 februárjában kezdtük, és elnézve, hogy a minap nyertük meg a Goldenblog gasztro kategóriáját, egészen jól haladunk előre. Sem a videó, sem a főzés nem új dolog nekem, sőt, mindkettő jóval hamarabb volt, mint az SK. Kezdetben még én álltam a kamera másik oldalán is, és ha kellett, statikusan magamat videóztam, miközben főztem - erre is volt példa 6-7 évvel ezelőtt is. Néha kicsit hiányzik is a kamera másik oldala és a vágás, dehát mit lehet tenni, ha ennyire szeret a képernyő engem. 

 

A blog itt érhető el.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.