Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Egy hazai applikáció az új sláger a Facebook Messengeren

Egy hazai applikáció az új sláger a Facebook Messengeren

2015. Április 01. 11:44

Alig jelentette be a Facebook az F8 fejlesztői konferencián, hogy kiegészítő alkalmazásokkal tudjuk majd fejleszteni okostelefonunkon a Messengert, az egyik magyar fejlesztésű program a felhasználók nagy favoritja lett. Eddig a ClipDis-ről írtam, lássuk mit is tud valójában.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Melina Sampaio Manfrinatti / Illusztráció

Egyébként a Facebook is azért nyitotta meg az üzenőprogramját a külső fejlesztők előtt, mert észrevették, hogy a felhasználók szeretik egymás között animációkkal kiegészíteni az üzeneteiket, vagy jelezni éppen mit éreznek.

A programmal úgy küldhetünk üzenetet, hogy a mondanivalónkat híres filmes idézetek formájában továbbítja. Mark Zuckerberg 40 bővítményt jelentett be a Messenger-hez. A fejlesztők részére a jövőben is nagy lehetőséget jelent majd a hasonló munka, hiszen 600 millió felhasználóról beszélünk, így számíthatunk a további gyors bővülésre, aminek ezt a hullámát jól tudta meglovagolni a hazai fejlesztésű ClipDis üzenetküldő program.

Számunkra talán leglényegesebb részhez értünk el, hogy eddig még csak angol nyelven érhető el ez a lehetőség. Androidra, iPhone-ra és iPadra is ingyenesen elérhető alkalmazásba, ha beírjuk angolul az üzenetünket, majd miután elfogadtuk, akkor pár másodperc múlva elindul a video. Minden szót híres színészek mondanek el, közben látva az adott filmből kivágott jeleneteket. Ha nem tetszenek az adott részletek, akkor a Reclip lehetőséggel új videot kaphatunk. Ha egy szóról azonban nincs videoszereplős felvétel az adatbázisban, akkor a program azt egy fotóval és beszédszintetizátorral pótolja.

Forrás: App ClipDis

A ClipDis mögött meghúzódó vállalkozásban négyen dolgoznak: a fejlesztést Győri Dávid és Oláh Ákos végzik, a termékstratégiáért pedig Hapák Samu és Szabó János felelnek.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.