Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Élményszüretet tartanak az etyeki Gasztrosétányon

Élményszüretet tartanak az etyeki Gasztrosétányon

2016. Október 15. 19:34

Friss mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni az október 22-23-i Élményszüreten az etyeki Gasztrosétányon.

Rókusfalvy Pál főszervező az idei szüretről az M1 aktuális csatorna szombati műsorában elmondta: a szőlő számára ideálisan alakult az év, így a szüreti időpontok megválasztásában minden dűlőben kellő játéktér állt az etyeki borászok rendelkezésére.

A szüreti időszakot az október 22-23-i hétvégén Élményszürettel zárják le, ehhez némi szőlőt még hagytak a tőkéken a Gasztrosétány látogatói számára - mondta a Rókusfalvy Pince vezetője, hozzátéve: az Élményszüret alkalmából a korábbi évjáratok borai mellett mustot, murcit és már újbort is lehet kóstolni.

Márton-naphoz ebben az évben is kapcsolódik a november 12-i Libadalom, melynek programjából nem marad ki a libafuttatás, december 3-án az adventet ünneplik majd a Gasztrosétányon, a következő Téli Etyeki Pikniket pedig januárban tartják meg - adott ízelítőt a következő hónapok programjaiból.

Rókusfalvy Pál emlékeztetett arra, hogy másfél-két évtizeddel ezelőtt kezdték gasztronómiai rendezvényekkel ösztönözni az etyeki borturizmust, de ma már a nagy fesztiválok helyett kisebb piknikekkel, az évszaknak megfelelő programokkal igyekeznek egész évben Etyekre csábítani a látogatókat.

Az igazi cél a helyi gasztroturizmus megerősítése: ehhez egyre több jó minőségű, palackozott bor készül Etyeken, már működik sonkamester, sajtútállomás, lehet szőlőfagyit kapni, számos család készül vendégasztallal - hívta fel a figyelmet a helyi gasztronómiai kínálatra. Még Etyek is csak az út elején tart, de az már elmondható, hogy a gasztroturizmus jelentheti a kitörési pontot a többi magyarországi borvidék számára is - mondta Rókusfalvy Pál.

MTI

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.