Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Grillezz otthon mesterfokon!

Grillezz otthon mesterfokon!

2015. Július 18. 11:41

Jó időben bárhol előkaphatjuk a grillsütőt és beizzíthatjuk a faszenet. Könnyedén kedvezhetünk a húsimádó ismerőseinknek, és a vegetáriánusoknak is. A hangulatos esti grillezések mindenkinek maradandó élményt fognak nyújtani a késő nyári estéken. Egyszerűen készíthetünk finomat, és közben a társasággal is tudunk foglalkozni, nem fognak hiányolni a beszélgetésből.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Ginny / Illusztráció

Sütőből választhatunk kicsit és nagyot is, hordozhatót, vagy akár építhetünk is egyet a kertünkben. Választhatunk gázosat, elektromosat, vagy faszén tüzelésűt. Mindegyiknek megvan a maga előnye, és a választásunkat hozzuk meg a saját érdekünk szerint. Ha faszenes mellett tesszük le a voksunkat, akkor meg kell várnunk, amíg nem lángol, csak izzik, akkor kezdődhet a sütés.

A húsokat érdemes előre bepácolni. A hús fajtájától függ, hogy mennyi időre kell. Csirkemellek esetében 4-5 óra bőven megfelel. A pácoláshoz használhatunk tejet, paradicsompürét, mézet, mustárt. Ha szárazpácot fogunk használni, akkor lehetőleg frissen őrölt fűszerekből állítsuk össze. Az elkészült keveréket már egyből kenhetjük a hús mindkét felére, majd alapos bedörzsölést követően kerülhetnek fel a grillrácsra.

A halak esetében nem érdemes pácokkal kenegeti őket, elég mindössze egy kevéske fűszer, és egy külön halakhoz való grillrácsot használni, mert rendkívül puhák. Ha ilyet használunk, akkor nem fog szétesni a grillezett hús.

A grillezett zöldségek között elsőként kell megemlíteni a padlizsánt és a cukkinit, de bátran próbálkozhatunk gombával is. Akár meg is tölthetjük túróval és ezzel egy másik ízvilágot kölcsönzünk neki. Nem csak zöldséget, hanem gyümölcsöket is grillezhetünk, húsok mellé kíválóan adhatunk barackot, vagy akár ananászt is.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.