Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Háromdimenziós kreativitás - érkezik a Tiko

Háromdimenziós kreativitás - érkezik a Tiko

2015. Április 12. 16:04

Amióta beköszönt az első 3D nyomtató a technika világába, robbanó fejlődés jellemzi az iparág történetét. A legtöbben szívesen birtokolnának egyet a csodatalálmányból, azonban a kapható modellek jelentős része kívül esik az átlagember pénztárcájának méretétől. A közösségi finanszírozású Tiko-projekt úttörő lehet ezen nézőpont mentén, és alternatívát jelenthet a 3D nyomtatásról ábrándozóknak. 

Fotó: Flickr / Creative Commons / Creative Tools / Illusztráció

Hatalmas érdeklődés övezi az innovatív produktumot. Már több, mint másfél millió dollár gyűlt össze közösségi finanszírozással az apró 3d nyomtatóra a Kickstarter oldalán.

Kis méretű és könnyű, flexibilis-masszív szerkezet, precíz tudással. A fejlesztők egy meglehetősen pontos kivitelezést ígérő mechanikát mutatnak be, amely mindemellett könnyen is kezelhető. Erre mutat rá a tű és az azon keresztül húzott cérna, amely a nyomtatás minőségének pontosságát ábrázolja a Kickstarter-projektben. A 3D nyomtatás felhasználási területe rendkívül tág. A számítógépen megtervezett modellek kivitelezésén át az egyedi alkatrészekig, minden megvalósítható bizonyos méretekben. Ugyanakkor a hobbi részről is érdemes beszélni, hiszen otthoni célra is felhasználható a nyomtató, egyéni-eredeti dekorációk megvalósításához. Az alábbi videó szemlélteti a nyomtató működését. 

Forrás: Kickstarter Videos 

Wifi-s kapcsolódási lehetőséget kapunk pénzünkért cserébe, ami manapság ugyan nem jelent kiugró formai újítást, azonban a kábelek kusza halmazát megspórolhatjuk vele. 

A fejlesztők a biztonságra is felhívják a figyelmet, a szerkezet csak zárt állapotban működik. A megfelelő védelem a gyermekek és az otthoni kisállatok szempontjából kap nagy hangsúlyt.

 

Szerző: Gy.Zsolt 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.