Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Itt a megújult Deseda-tó és környéke

Itt a megújult Deseda-tó és környéke

2015. Június 28. 13:36

Kaposvártól északra található a Deseda-tó, hazánk legnagyobb mesterséges tava. A tó környéke kiváló lehetőséget nyújt a kirándulás szerelmeseinek, és a vízisportok kedvelőinek is. A Toponárhoz közel eső részén inkább strandolni szoktak a kilátogatók, míg a többi részén a túrázók találhatják meg a számításaikat.

Fotó: www.deseda.hu 

A napokban készült el az egész tó körüli bicikliút, ami majdnem tizennégy kilométer hosszúságú. A horgászatot kedvelők is ki tudnak kapcsolódni, hiszen temérdek halfaj várja, hogy kifogják őket: ponty, amur, dévérkeszeg, kárász, süllő, harcsa, csuka, de a felsorolás nem véges. A tó a legmélyebb pontján 3-3,5 méteres, de van ahol mindössze 1 méter mély. A jegy árakról a Kaposvári Sporthorgász Egyesületnél érdeklődhet. 2014-ben nyílt meg a Fekete István látogatóközpont a toponári parton. Azért az íróról kapta a nevét, mert ő maga is somogy megyei születésű. A kültéri bemutatóhelyeken madár-, szitakötő-, béka- és teknősbéka- megfigyelőhelyek vannak, lehetőség nyílik a helyi védettségű természeti terület teljes élővilágának megtekintésére.

A látogatóközpont lehetőséget nyújt interaktív játékok kipróbálására és időszaki kiállítások megtekintésére, valamint előzetes bejelentkezés után részt vehetünk szakmai tárlatvezetésen, sokrétű múzeumpedagógiai foglalkozásokon, vagy akár egész napos programokon is.

Fotó: www.deseda.hu 

A tavon tizenegy személyes kirándulóhajó közlekedik, amely a 2014-ben épült fahíd, a Kilátó (Kaposfüred) és a Látogatóközpont (Toponár) között halad.

Belépőjegy árak: 

Teljes árú: 700 Ft/fő

Kedvezményes: 350 Ft/fő

Családi jegy: 1500 Ft

Csoportos jegy (10 fő felett): 600 Ft/fő, 300 Ft/fő

Szakmai tárlatvezetés: 2500 Ft/csoport

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.