Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Itt a nyár, és még nem tudja hova menjen nyaralni?

Itt a nyár, és még nem tudja hova menjen nyaralni?

2015. Május 21. 11:12

Amikor nyaralásra készülünk, akkor mérlegelni kell az igényeket, annyi szemszögből, ahányan részt fognak venni az utazáson. Az első és minden bizonnyal legfontosabb tényező a döntésben, a felmerülő költségek. Senki sem szeretne egy rosszul kiválasztott nyaralás levét inni az év hátralévő részében.

Fotó: Flickr / Creative Commons / ddqhu / Balaton 

Az elmúlt évek során egy olyan tendencia tűnik jellemzőnek Magyarországon, hogy a lakosok inkább belföldi városokat céloznak meg a vakáció ideje alatt, mint egy külföldi tengerpartot. Számtalan olyan helyet találhatunk hazánkban, ami sokak igényeit kielégítheti. Újból közkedvelt célponttá vált a külföldiek számára is a Balaton és a Velencei-tó. Itt megemlíthetjük még a Volt fesztivált, a Balaton Soundot, vagy egy korábbi cikkben már bemutatott Sziget fesztivált. Ezeken a rendezvényeken számos külföldi ismerkedik meg az országgal.

Aki viszont mégis a határainkon túl szeretne egy kis időt eltölteni, azoknak nyugodt szívvel tudom ajánlani Olaszországot, azon belül Firenzét, Rómát, de a listát folytathatnám Ausztriával, Csehországgal, ezekre a helyekre akár még egy napi autóúttal is könnyedén el lehet érni. A tervezéskor minden eshetőségre fel kell készülni, jó idő esetére és esős időre is kell szervezni programokat, hogy ne érezzék, az időjárás elrontotta a nyaralásukat.

Néhány jó tanács: utazás előtt előlegként legfeljebb az ár 40%-a kérhető el. Ha utazási iroda által szervezett nyaraláson veszünk részt, és az utasok létszáma eléri a tizenöt főt, köteles az iroda külföldön egy idegenvezetőt biztosítani. Az utazás teljes árát az utazás megkezdése előtt 30 nappal kérheti az iroda.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.