Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Itt egy ötlet, amivel pár napra lefoglalhatja gyerekét a nyáron

Itt egy ötlet, amivel pár napra lefoglalhatja gyerekét a nyáron

2015. Június 22. 12:56

Igen, pár nap nyugi is bőven elég lesz a szülőknek, ha nem kérdezi az unatkozó iskolás, hogy mit csinálunk ma, és nem fárasztja le végkimerülésig a nagyszüleit. A szappanbuborék fújása az számomra akkora kincsnek számított, amit csak nyaranta egyszer vehettem meg a boltban, mert szüleim azt mondták, ez csak szappanos víz és otthon is meg tudjuk csinálni. Hát egyszer sem lett olyan, mint a bolti, de most van megoldás.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Clint Mason / Illusztráció

Kevés olyan emberrel találkoztam, akit nem lehet lázba hozni egy buborékfújóval. Ez olyasmi lehet, mint a bolognai spagetti és a pizza, nincs olyan ember, aki ne szeretné ezeket. Ha van otthon egy buborékfújó, akkor azt fel lehet használni, nem kell más kiegészítőt használni hozzá. Egy kellemes délután alatt bőven el lehet készíteni, és utána már ki lehet próbálni a szabadban. Minden felnőttből egy pillanat alatt kicsalogathatja, még ha csak egy délutánra is a kisgyereket, már megérte elkészíteni ezt a pofonegyszerű játékot. Ha elég felszerelt konyhával rendelkezünk, akkor nem is kell plussz hozzávalót beszerezünk a boltból.

Hozzávalók:

1 bögre (230-240 ml )folyékony mosogatószer

1 evőkanál guar gumi vagy kukoricakeményítő

1 evőkanál sütőpor

16 bögre víz

2 darab hosszú bot vagy pálca

gyapjúfonal

nehezék

Forrás: WhatsUpMoms

Egy vödörben keverjük össze a mosogatószert, a keményítőt és a sütőport, majd tegyük hozzá a vizet. Ismét alaposan keverjük el. Ha ezzel megvagyunk, készítsük el a nagyméretű buborékfújót. Ehhez a két bot végére erősítsük rá a fonalat – célszerű nehezéket használni, ahogy a videó is mutatja. Mártsuk bele a keverékbe, és indulhat a fújás, ami még a felnőtteket is garantáltan leveszi a lábáról.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.