Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Játék vagy sport a kutyafrizbi?

Játék vagy sport a kutyafrizbi?

2015. Március 25. 12:25

A sport lényege, hogy a kutya a levegőbe dobott korongokat látványos mozdulatokkal elkapja. Kezdetben ez az új szórakozás nagyon nehezen terjedt el Amerikában az emberek között. Alex Stein a sport megalapítója arra az elhatározásra jutott, hogy be kell szöknie egy amerikai focimeccs szünetében a pályára és korongokat dobálnia a kutyájának. Minden így indult világhódító útjára.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Illusztráció

Hazánkban a nagy áttörés, akkor érkezett el, amikor 2007 márciusában ellátogatott Csepelre Peter Bloeme, a Skyhoundz szervezet vezetője. Ezzel a látogatással egybekötött közös edzések indították útjára ezt a sportot itthon.

Elnézve ahogyan az emberek dobálják a korongokat a kutyáiknak felvetődik bennem a kérdés - játék vagy sport? A kettő között valahol félúton. Hiszen adott a sporthoz szükséges összetett szabályozás, illetve nem a mindenáron győzni akarást vettem észre egy-egy versenyen, hanem a kutyák és a gazdáik is jól érezték magukat. Találkoztak egymással, megosztották a tapasztalataikat, szinte elfelejtették, hogy mindenki azért a bizonyos kupáért érkezett.

Az évek során kifejlesztettek egy olyan korongot, ami ideális anyagú és közben megőrzi a repülési tulajdonságait, mégis biztonságos fogást (harapást) nyújt a kutyák számára.

A frizbi egyik nagy előnye, hogy csak egy mozgékony kutya és egy külön kutyáknak gyártott korong szükséges hozzá. A kutyáknak gyártott korong nem okoz sérülést és nem törik el.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.