Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Képes a száját mozgatni az első kínai humanoid robot

Képes a száját mozgatni az első kínai humanoid robot

2015. Május 11. 16:48

Pekingben mutatták be Kína első emberi gesztusokra képes humanoid robotját, amely hasonlít az egyik alkotójára, egy kínai nőre. Sokan gondolhatják, hogy mi szükségünk van egy olyan robotra, ami valamennyire hasonlít egy emberre, de ezen kívül nem sok mindent tud. Remélem meg tudom válaszolni a cikkemmel a felmerülő kérdéseket.

Fotó: www.reuters.com 

A globális mobil internet témáját feszegető konferencián minden bizonnyal a legnépszerűbb újdonság az a hosszú hajú, szemüveges nő volt, aki mosolyogva, időnként pislogva bűvölte el a teljes közönséget. A pódiumon mellett foglalt helyet az a nő, akiről a robotot, Jangjangot mintázták. Mindenki eldöntheti szabadon, mekkora a hasonlóság.

A robotot távirányítással működtetik, az érzékelők egy másik emberen vannak, aki a háttérből irányítja. Amint megmozdítja a fejét, úgy a robot is mozgásnak indul.

Szung Jang elmondta, hogy a róla mintázott gépet egy különleges szilikagéllel vonták be, aminek tapintása az emberi bőrt idézi. Jangjang a negyedik robot, amelyet a Shanghai Shenqing Industry (SSI) készített és eddig ő képes a legtöbb dologra.

A fejlesztők el tudnák képzelni a robotot, akár egy bolti eladó kisegítőjeként, de szívesen készítenének hírességek másait is. A későbbiekben akár előadásokat is tarthatna egyetemeken, persze nem tudna válaszolni a hallgatók kérdéseire. A csapatot egy japán professzor segítette, Isiguro Hirosi, aki több mint 20 éves gyakorlattal rendelkezik a robottechnika világában.

Szerző: Dohoczki Máté 

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.