Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Kirándulóprogramok - Magyar Nemzeti Parkok Hete

Kirándulóprogramok - Magyar Nemzeti Parkok Hete

2015. Június 17. 16:35

A Magyar Nemzeti Parkok Hete elnevezésű rendezvénysorozat második felében járunk. A kezdeményezés keretein belül június 12-21. között változatos családi programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Fotó: Flickr / Creative Commons / Roberto Lumbreras / Illusztráció 

Kaland- és fotóstúrák, családi programok várják a természetbarátokot földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes árakon. A rendezvénysorozat részleteit a Magyar Nemzeti Parkok oldalán lehet megtekinteni, ahol aprólékos programkínálatot vázolnak fel.  

Ízelítőül a programokból:

Az Aggteleki Nemzeti Parkban egész héten kedvezményes barlangtúrák indulnak a Baradla-barlangban, június 19-én pénteken éjjel pedig a szentjánosbogarak nyomába eredhetünk az Aggteleki-karszton.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban június végén minden a levenduláról szól. Június 13. és július 3. között zajlanak a Levendula Hetek a tihanyi Levendula Házban, míg a gödrösi leágazónál lévő ültetvényen Levendula Szedd Magad! akció keretében mi is szüretelhetünk az illatos növényből.

A Bükki Nemzeti Park minden napra más programot kínál, lesz geotúra, kerékpártúrával összekötött barlangászás, csillagoségbolt-les, gombaismereti túra, hétvégén Felsőtárkányban pedig megrendezik a II. Bükkaljai Mustrát. A legkülönlegesebb programnak azonban bükki Őserdő területére vezető túra ígérkezik, melynek keretében a turisták is beléphetnek a máskor zárt, fokozottan védett ősbükkös területére.

A Duna-Dráva Nemzeti Park a Boki-Duna, a Zselic és a Dráva vidékére szervez túrákat június 20-án.

A Duna-Ipoly Nemzeti Parkban is a szentjánosbogarak nyomába eredhetünk: az Alcsúti arborétumban a hét minden napján, míg a Királyréti Látogatóközpontban csütörtöktől vasárnapig, esti séták keretében leshetjük meg az éjszaka világító bogarait.

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban kenutúrára indulhatunk a Fertő tó nádasában, terepjárós túrával várnak minket a Hanságban, a korán kelők pedig hajnali madárlesre is benevezhetnek.

A Hortobágyi Nemzeti Parkban rengeteg program közül válogathatunk: 20-án tartják a Hortobágy-halastavi Kisvasút Napját, de lesznek vezetett túrák a Tiszakürti arborétumban a tiszavirágzás megfigyelésére, barangolhatunk a Bátorligeti ősláp területén, és lesz pusztai fotóstúra is.

A Kiskunsági Nemzeti Parkban az izsáki Kolon-tóhoz túrázhatunk, Bugacon szentjánosbogár-túrán vehetünk részt, 21-én, vasárnap pedig a szegfűvirágzás ünnepét tartják Kiskunmajsa közelében, a bodoglári buckákon, a tartós szegfű otthonában.

A Körös-Maros Nemzeti Parkban kenutúrázhatunk a Holt-Körösön, de a legérdekesebb programok 20-án, Szent Iván éjjeléhez kapcsolódva lesznek: a Körösvölgyi Látogatóközpontban Múzeumok Éjszakája lesz, míg a Kígyósi-pusztán a „kurgánok szellemének" nyomába eredhetünk egy alkonyati és hajnali túrán, miközben hátizsákban éjszakázunk a Szabadkígyós-Kétegyháza közötti Hegyes-halmon.

Az Őrségi Nemzeti Parkban minden nap nyitva tart a tavaly átadott szőcei Lápok Háza, és 10 órakor vezetett séták indulnak a szőcei tőzegmohás lápréten.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2015. június 16.

Hirdetés

Ajánlott cikkek:

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.