Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Kísérletezni az arányokkal - Aeropress

Kísérletezni az arányokkal - Aeropress

2015. Március 12. 15:29

A kávéfogyasztási trendekről aligha lenne egyszerű feladat átfogó cikket írni, hisz ahány ember annyi verzió, annyiféle kedvelt íz létezik, s a témáról való megírandó mennyiség is inkább könyvméret felé csúszna. Külföldi cikkek olvasásakor gyakran találkoztam az Aeropress kávékészítővel, oly módon, hogy a kávék ízértékeléseiben előkelő helyre sorolták. Sikertörténetet olvashat az, aki eddig nem hallott róla.

Fotó: www.aeropress.hu 

Az Alan Adler által alapított Aeorobie cég termékválasztékában jelent meg először az Aeropress 2005-ben, amit kevésbé fogadtak kirobbanó lelkesedéssel. Az ok az volt, hogy Alan Adler cége sokkal inkább a szabadidősportok termékei által vált híressé, s a kávékészítő eszköz nem passzolt a forgalmazott tárgyak listájába. Ezzel szemben Alan nem adta el a jogokat, s az Aeropress útjára indult a piacon.

Az Aeropress egy kedvező ár-érték arányú termék, amely itthon is forgalomban van. 2008-tól már az Aeropress Világbajnokság is megrendezésre kerül – olvasható a termék magyar forgalmazójának weboldalán.

A ránézésre egyszerűnek tűnő eszköz kísérletezni szólít, a kávéőrlemény finomsága, a víz hőmérséklete, a víz és a kávé mennyiségének aránya, az áztatás időtartama mind-mind befolyásolja a kávé ízét. Eredményképpen ízletes és igényes kávét kapunk, zaccmentesen, amiről a microfilter gondoskodik. Akár 30-60 másodperc alatt elkészíthetjük a napi kávérituálénk főszereplőjét, s van még egy nagyon fontos előnye, amely az érzékeny gyomorral rendelkezőknek is jó hírként szolgál - alacsony a savtartalma az elkészült kávéknak.

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.