Hirdetés

Főoldal » Stílus, hobbi » Kiszabadulni a szürke hétköznapokból - Paracity interjú

Kiszabadulni a szürke hétköznapokból - Paracity interjú

2015. Február 09. 16:35

Egy olyan kikapcsolódást, szórakozási formát mutatok be az interjúmban, amit tényleg mindenkinek szívből tudok ajánlani. Aki csak egy kicsit ki szeretne kapcsolódni, kiszabadulni a hétköznapok gondjaiból, vagy csak a felgyülemlett stresszt szeretné levezetni, annak remek választás a népszerű szabadulós játék. Összehozza a társaságot a közös nevetés, gondolkodás, vagy éppen a bosszankodás. A kaposvári Paracity személyzetétől kaptuk válaszainkat.

Fotó: Paracity

Honnan jött az ötlet, hogy Kaposváron is jó lenne létrehozni egy szabadulós játékot?

 

2013 elején találkoztunk először a szabadulós játék műfajával. Azonnal rabul ejtett az egésznek a hangulata. Tetszett, hogy egy órára teljesen kizárhattuk a külvilágot, és tökéletesen rá tudtunk hangolódni a feladatokra. Már ekkor jött a gondolat, hogy milyen jó lenne megmutatni ezt a fajta kikapcsolódást a kaposváriaknak. Azt szerettük volna, hogy a saját ötleteinket vigyük bele, és ne egy már meglévő játékot invertáljunk ide. Rájöttünk, hogy ez egy piaci rés Kaposváron, hiszen szabadulós játék még nem volt a városban, és kevés olyan szórakozási lehetőség van, ami minden korosztálynak egyaránt élvezetes. A gondolatokat tettek követték, hamar megtaláltuk az ideális helyszínt, és elkezdtük szabadjára engedni a fantáziánkat.

 

Hol lehet titeket megtalálni helyileg?

 

Kaposváron a Fő utca 55. szám alatt található a ParaCity, egy sarki épület udvarában lévő pincehelyiségben. Időpontot a honlapunkon lehet foglalni.

 

Miben tér el a fővárosi hasonló tematikájú játékoktól?

 

Azt gondolom, hogy minden játék más, nincs két egyforma pálya. Mi a szívünket adtuk bele a saját pályánk megalkotásába. Igyekeztünk úgy kialakítani, hogy érezni lehessen a koncepciót, lépésről lépésre lehessen haladni, hogy folyamatos legyen a játékélmény. Fontosnak találtuk, hogy ne csak erős idegzetű játékosok élvezhessék, hanem egy családnak is remek szórakozás legyen.

 

Mire kell felkészülni azoknak, akik részt szeretnének venni benne?

 

Izgalomra, szórakozásra, a külvilág teljes kizárására.

 

Milyen képességekre van szükség, hogy átjussunk a feladatokon?

 

A játékhoz fizikai erőre és lexikális tudásra nincs szükség. Ellenben nem árt a jó logikai képesség, csapatmunka, helyzetfelismerő képesség.

 

Kinek javasolnátok? Minden korosztálynak?

 

Szó szerint mindenkinek. Jártak már nálunk nagy cégek vezetői, szerelmespárok, családok, baráti társaságok, kollégák. A legfiatalabb játékosunk 2,5, a legidősebb 70 éves volt, tehát tényleg mindenki számára nagyon élvezetes szórakozási forma.

 

A hatvan percet általában ki szokták használni a csapatok, vagy már sokkal hamarabb végeznek?

 

Az eddigi leggyorsabb csapat 38 perc alatt jutott ki. Ez egy rendkívül jól összeszokott, nagyon jó logikai képességgel megáldott 6 fős társaság volt, de a tapasztalat szerint a 4 fős csapatoknak van a legnagyobb esélyük a kijutásra.

 

Ha egy társaság elakad, akkor tudtok nekik segíteni valahogy, vagy akkor fel kell adniuk?

 

Igen, van segítség. Ha elakad a csapat, walkie-talkien keresztül tudunk segítséget adni.

 

Terveztek valamilyen fejlesztéseket, változásokat?

 

Szerencsére nagyon jók a játékosok visszajelzései, ezért ezt a pályát nem szeretnénk megváltoztatni. Viszont már készülőben van az új pálya, ami teljesen más tematikára fog épülni, új feladatokkal, új kihívásokkal... Ezen kívül tervezünk egy szabadtéri verziót is, ami egy túrázással egybekötött, több helyszínt érintő nyomozós élő társasjáték lesz.

 

Szerző: Dohoczki Máté

Hirdetés

Vissza

motivalodok.hu - Egy jó irány nem visz zsákutcába

© 2019 www.motivalodok.hu - Minden jog fenntartva.